Haakoninlahdenpuiston suunnitelmia esitellään asukastilaisuudessa

Kruunuvuorenrannan Haakoninlahdenpuiston eteläosaan on laadittu alustava puistosuunnitelma, jota esitellään asukastilaisuudessa 13.6. kello 18.
Kaksi lasta leikkipuistossa.
Kuva: Virpi Peltola

Helsingin kaupunki on laatinut alustavan puistosuunnitelmaluonnoksen Kruunuvuorenrannan Haakoninlahdenpuistoon. Alueelle suunnitellaan uusi leikkipuisto, avointa oleskelupuistoa ja luonnonmukaisen kasvillisuuden peittämä tulvapainanne.

Nopeasti kasvava Kruunuvuorenrannan kaupunginosa sijaitsee Laajasalon puretun öljysataman alueella. Haakoninlahdenpuistosta tulee koko aluetta palveleva, keskeinen rakennettu puisto, jonka viereen rakennetaan myös palvelukortteli alueen asukkaille. Tulevan puiston alue on tällä hetkellä sorapohjaista kenttää.

Alustavia puistosuunnitelmia esitellään asukkaille tiistaina 13.6. kello 18–19 Kruunuparkki 5 -asukastilassa osoitteessa Koirasaarentie 48. Tilaisuudessa voi kommentoida suunnitelmaluonnosta ja esittää kysymyksiä. Lapset ovat tervetulleita mukaan keskustelemaan!

Lisätietoja

Puistosuunnitelman luonnosvaiheen edetessä huomioidaan asukkailta saatu palaute mahdollisuuksien mukaan. Puistosuunnitelma valmistuu syksyllä 2023 ja toteutussuunnitelma laaditaan 2024. Rakentaminen pyritään toteuttamaan vuosien 2025–2026 aikana, samaan aikaan viereen rakentuvan koulun kanssa.

Puistosuunnitelman alustavaan luonnokseen voi tutustua 6.–30.6. osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat. Palautetta puistosuunnitelmaluonnoksesta voi antaa asukastilaisuudessa tai 30.6. mennessä sähköpostilla suunnittelijoille osoitteisiin sari.knuuti@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) tai minna.raassina@vsu.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).