Apteekkituotteiden dronekuljetusta testattiin Jätkäsaaressa

Jätkäsaaressa testattiin elokuun lopulla uudenlaista tapaa kuljettaa apteekkituotteita dronella asiakkaille.
Drone kuljettaa apteekkituotteita Lauttasaaresta Jätkäsaareen. Kuva: Forum Virium Helsinki

Jätkäsaaressa testattiin elokuun lopulla uudenlaista tapaa kuljettaa apteekkituotteita asiakkaille. Viikon mittaisessa kokeilussa Lauttasaaressa sijaitsevan apteekin tuotteita lennätettiin dronella Jätkäsaareen.

Dronekokeilun lennot toteutettiin 24.–29.8.2021. Kokeilun tavoitteena oli kerätä kokemuksia dronejen soveltuvuudesta apteekkituotteiden kuljetukseen ja testata uutta palvelukonseptia aitojen asiakkaiden kanssa. Dronekuljetuksen etuja ovat nopeus ja mahdollisuudet tehdä kuljetuksia esimerkiksi paikkoihin, joissa on niukasti palveluita omasta takaa tai joihin on vaikea pääsy, kuten saaret. Sähköllä toimivilla droneilla voitaisiin myös vähentää maakuljetuksien päästöjä.

Kokeilun aikana Lauttasaaressa sijaitsevan Lauttiksen Apteekin verkkokaupasta pystyi tilaamaan valittuja tuotteita Jätkäsaareen dronekuljetuksella. Dronet laskeutuvat Saukontorille, josta asiakas nouti tilauksen. Asukkailta kerättiin kokeilun aikana palautetta dronekuljetuksiin liittyen anonyymillä kyselyllä.

Kokeilu on osa Helsingin kaupungin ja Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin Jätkäsaari Mobility Lab -hanketta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), jossa yritykset kokeilevat uusia palveluja ja teknologioita aidossa kaupunkiympäristössä. Kokeilun toteuttavat Third Space Automation Oy, FutureSky Oy ja Flyby Guys Oy yhteistyössä Lauttiksen Apteekin kanssa.

Lue lisää(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Jätkäsaari Mobility Lab -hanke(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)