Apinarokkorokotetta tarjotaan kaikilla terveysasemilla

Rokotetta tarjotaan 1.6.2023 lähtien terveysasemilla 18 vuotta täyttäneille helsinkiläisille miehille, joilla on suurin riski saada apinarokkotartunta. Rokotteen saa ainoastaan ajanvarauksella.
Koronarokoruksessa
Kuva: Virpi Velin

Varaa aika soittamalla terveysasemalle. Terveysasemien yhteystiedot ovat osoitteessa hel.fi/terveysasemat. Kesäkuun puolessavälissä ajan voi varata myös osoitteessa maisa.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja Maisa-sovelluksessa.

Rokotteena käytetään Jynneos-valmistetta. Rokotussarjaan kuuluu kaksi annosta, jotka annetaan vähintään neljän viikon välein. Rokotukset ovat maksuttomia.

Rokotetta tarjotaan seuraaville ryhmille

Apinarokkorokotetta tarjotaan miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja ollut useita satunnaisia seksikumppaneita edellisen 6 kuukauden aikana.

Lisäksi rokotuksia suositellaan HIV:n ennaltaehkäisevää lääkitystä eli prep-lääkitystä käyttäville miehille, joilla on seksiä miesten kanssa sekä prep-hoitoon pääsyyn jonottaville miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

Helsinkiläisiä ja Helsingissä pitkäaikaisesti oleskelevia henkilöitä rokotetaan.

Rokotteen saa henkilöllisyystodistuksella

Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla, ja ota se esille odottaessasi. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan 15 minuutiksi. Ethän tule rokotukseen, jos sinulla on apinarokkotartuntaan sopivia oireita.

Lisätietoa rokottamisesta saa terveysasemilta. Apinarokkorokotteen neuvontanumero p. 09 310 76751 ei ole kesäkuusta lähtien enää käytössä