Opiskelijoille ja harjoittelijoille

Kaupungin merkittävin työ löytyy ihan läheltä – Helsingiltä. Helsingin kaupunki tarjoaa harjoittelu- ja työssäoppimispaikkoja eri alojen opiskelijoille.

Tällä sivulla

Yhteistyö läppäreillä pöydän ääressä.
Kuva: Jussi Hellsten

    

Joka kesä kaupungilla työskentelee noin 3 500 kesätyöntekijää. Kaupungin kesätyöpaikkojen haku alkaa tammikuun puolivälissä. Eniten kesätyöpaikkoja on avoinna tammi-helmikuun taitteessa ja uusia tehtäviä avautuu viikoittain, joten työpaikkasivua kannattaa seurata aktiivisesti.

Kesätyökauden 2023 nuorten 16-20-vuotiaille suunnattujen kesätöiden haku alkaa 6.2.2023 ja päättyy 27.2.2023 klo 16.

Kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, erilaisiin toimistotehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitajiksi. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia kaupunki hakee erityisesti sosiaali- ja terveystoimialan palvelukseen vuosilomansijaisiksi. 

Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja olemme olleet kampanjan työnantajakumppani jo kymmenen vuotta.

Katso avoimet kesätyöt ja vuosilomansijaisuudet

Nuorten 16-17-vuotiaiden kesätyöhaku 

Helsingin kaupunki haluaa tarjota mahdollisimman monelle nuorelle ensimmäisiä kesätyökokemuksia. Nuorten kesätöitä voivat hakea kaikki kalenterivuoden aikana 16 ja 17 vuotta täyttävät peruskoulun suorittaneet. Nuorten 16-17-vuotiaiden kesätyöhaku ja Siisti kesä! -hankkeen tehtävät tulevat hakuun helmikuun alkupuolella. Haluamme tarjota kesätöitä mahdollisimman monelle. Pyrimme rekrytoinneissa esteettömyyteen ja monimuotoisuuteen ja toivommekin hakemuksia kaikilta nuorilta, joita kiinnostaa työskennellä kaupungin tehtävissä. Työ voidaan räätälöidä nuorten osaamisen ja fyysisen toimintakyvyn mukaisesti. 

 

”Parasta kesätyössäni on lasten vilpittömyys ja heittäytymiskyky. Lapsissa on luovuutta ja ennakkoluulottomuutta, jotka aikuisilta usein arjessa unohtuvat”

Lila, varhaiskasvatusavustaja, leikkipuisto Mäkitorppa

Siisti kesä! -hankkeen tehtävät 16-20-vuotiaille 

Kaupungin rakentamispalveluihin Staraan ja sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalveluihin palkataan myös nuoria, joilla ei vielä ole työkokemusta. Hankkeen noin 270 kesätyöntekijää pitävät puistot, aukiot, kadunvarret sekä liikunta- ja uimapaikat siisteinä. Voit kasvattaa myös esihenkilötaitoja ja saada kesätyön tiiminvetäjänä. Tiiminvetäjäksi voit hakea täytettyäsi 18 vuotta, jolloin ohjaat nuorempia kesätyöntekijöitä tehtävissään. Tiiminvetäjän tehtäviin eduksi luetaan, jos sinulla on ajokortti ja voit kuljettaa tiimiäsi eri kohteisiin. Siisti kesä! -hankkeen hakuaika on samaan aikaan nuorten haun kanssa helmikuun alussa.
 

Teemme yhteistyötä monien oppilaitosten ja yliopistojen kanssa ja tarjoamme työssäoppimisen harjoitteluita opiskelijoille.  Etsiessäsi harjoittelupaikkaa itse, voit olla yhteydessä organisaation tai toimipisteen esihenkilöön, johon toivot pääseväsi harjoitteluun. 

Sinulla on mahdollisuus tehdä opintoihin kuuluva opinnäytetyö Helsingin kaupungilla. Ole näissäkin tiedusteluissa yhteydessä suoraan sinua kiinnostavaan organisaatioon ja kerro tarkemmin ajatuksistasi mahdollisesta lopputyöstä.

Katso avoimet harjoittelupaikat

Harjoitteluun sosiaali- ja terveystoimeen

Tutustu tarkemmin sosiaali- ja terveystoimen harjoittelumahdollisuuksiin ja ota yhteyttä ammattialoittain listattuihin harjoittelukyselyiden yhteystietoihin.

Sosiaali- ja terveystoimen harjoittelut avataan Jobiiliin (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Korkeakouluharjoittelu  kaupungilla on 3-6 kuukauden pituinen harjoittelujakso ja se on kohdennettu ylempää korkeakoulututkintoa suorittavaville opiskelijoille. Korkeakouluharjoittelijan palkka on 1 709 euroa kuukaudessa. Korkeakouluharjoittelun kesto on yleensä kolme kuukautta. Mikäli opintoihin kuuluu pakollinen harjoittelu (esim. psykologian opiskelijat), harjoittelu voidaan sopia viiden tai kuuden kuukauden mittaiseksi.

Helsinki-trainee-ohjelma

Helsinki-trainee-ohjelmamme tarkoitus on kasvattaa sinut työn ohessa oman alasi asiantuntijaksi kiinnostavien töiden parissa. Tällä hetkellä haemme kuuden kuukauden trainee-ohjelmaamme 5-6 traineeta erilaisiin hr-tehtäviin. Helsingin kaupungin trainee-ohjelman haku on kahdesti vuodessa loka- ja maaliskuussa. Voit hakea trainee-ohjelmaamme, jos opiskelet ylempää korkeakoulututkintoa (esim. maisterivaihe tai ylempi AMK-tutkinto) ja olet edennyt opinnoissasi loppusuoralle tai valmistumisestasi on kulunut korkeintaan vuosi.

Työntekijöitä katselemassa tietoja tietokoneen näytön ruudulta.
Kaksi eteläisen kotihoidon työntekijää työskentelee tietokoneen ääressä. Kuva: Jussi Hellsten

Oppisopimuskoulutuksessa saat ammattipätevyyden ja tutkinnon työskentelemällä Helsingin kaupungilla.  Täydennät työpaikalla tapahtuvaa työssäoppimista teoriaopinnoilla esimerkiksi Stadin ammattioppilaitoksessa. Oppisopimusopiskelijana olet määräaikaisessa työsuhteessa ja saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa, kartutat työkokemusta ja saat meiltä ohjauksen ammatillisen tutkinnon suorittamiseen.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta, jolloin oppisopimuspaikka voi sopia sinulle, joka olet kiinnostunut työllistymään kaupungin palvelukseen, olet vähintään 20-vuotias helsinkiläinen ja sinulla ei ole vakituista työ- tai opiskelupaikkaa. Oppisopimus kestää noin kaksi vuotta. Lähihoitajien oppisopimuskoulutus alkaa rekrytointikoulutuksena, jonka jälkeen tuleva oppisopimuspaikkasi on sosiaali- ja terveystoimen eri kohteissa, varhaiskasvatuksessa tai voit työllistyä keittiötöihin Palvelukeskus Helsinkiin ruokapalvelutyöntekijän tehtäviin.

Kun oppisopimuskoulutusten haku on käynnissä, löydät ne täältä.

Työelämään tutustuminen eli TET kuuluu jokaisen peruskoululaisen elämään. TET:n aikana pääset näkemään, mitä erilaisissa ammateissa tehdään ja pääset itse kokemaan työelämää. Toivomme, että innostuisit tehtävistä ja hakeutuisit meille töihin myöhemminkin ja saisit kipinän ammattiin.

Katso avoimet TET-harjoittelupaikat (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kesäseteli on tarjonnut helsinkiläisille nuorille kesätöitä ja yrityksille tekijöitä, osaamista ja uusia näkökulmia jo vuodesta 2015! Helsingin kaupungin tarjoamien kesäseteleiden avulla helpotetaan nuorten omatoimista työllistymistä kesälomakuukausien aikana. 

Vuonna 2023 kaikki helsinkiläiset ja Helsingin kouluissa opiskelevat 9. luokkalaiset, TUVA-, Valma ja kymppiluokkalaiset ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin. Myös kaikki helsinkiläiset toisen asteen (lukio ja ammattikoulu, TELMA) ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin.

Lue lisää kesäsetelistä ja hae omasi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Woman holding pink umbrella
Kuva: Jussi Hellsten