Vuosaaren Punakivenkentälle ja sen läheisyyteen suunnitteilla lisää väistötiloja

Vuoniityn peruskoulun Heteniityntien toimipisteeseen (Heteniityntie 4) on suunnitteilla perusparannus eli laaja kunnostustyö ja laajennus. Rakennustyöt alkavat tämänhetkisen arvion mukaan syksyllä 2024. Koulun toiminta muuttaa rakennustyön ajaksi väliaikaisiin väistötiloihin Punakivenkentälle, jonne on suunnitteilla nykyisten kolmen väistötilan lisäksi kaksi uutta väistötilapaviljonkia.
 Lisäväistötilojen alustavat sijainnit. Kuva: Helsingin kaupunki
Lisäväistötilojen alustavat sijainnit. Kuva: Helsingin kaupunki

Uudet paviljongit on suunniteltu sijoitettavaksi Punakivenkentälle osoitteeseen Lohikäärmeenpolku 5  ja Puistopolun peruskoulun tontin pohjoisosaan osoitteeseen Punakiventie 4.

Väistötiloja tarvitaan lisää, koska nykyisten paviljonkien tilat eivät ole riittävän suuret koulun koko oppilasmäärälle ja kaikille toiminnoille. Uusiin paviljonkeihin sijoitetaan muun muassa uusia luokkatiloja, tiloja musiikin, liikunnan ja kädentaitojen opetukselle sekä oppilashuollolle ja ruokapalveluille.

Vaihtoehtoista sijaintia selvitettiin

Väistötilojen sijoituspaikkaa määriteltäessä tutkittiin myös mahdollisuutta toteuttaa kaikki väistötilat uuteen paviljonkiin rakentamattomalle puustoiselle tontille, joka on osoitteessa Porslahdentie 34. Tontin rakennettavuutta ja ennallistettavuutta arvioitaessa todettiin, että on parempi vaihtoehto täydentää Punakivenkentän väistötiloja, joihin on jo siirretty osa Heteniityn toimipisteen toiminnasta.

Seuraavaksi päätetään tilojen hankinnasta

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto käsittelee 14. joulukuuta uusien paviljonkien hankintaa ja vuokraamista Parmaco Oy:ltä, joka voitti hankinnasta järjestetyn kilpailutuksen. Sen jälkeen kun hankinta on hyväksytty, alkaa tarkempi suunnittelu ja väistötiloille haetaan rakennusluvat.

Alustavan aikataulun mukaan uudet paviljongit toteutetaan keväällä ja kesällä 2024 siten, että ne saataisiin käyttöön syksyllä 2024. Lopullinen aikataulu varmentuu suunnittelun ja lupakäsittelyjen edistymisen mukaan.

Väistötiloja koskevat kaupunkilaisten yhteydenotot:  
hel.fi/palaute (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)