Vuosaaren läntisen keskustan kaavamuutos etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 21. marraskuuta esittää kaupunginvaltuustolle Vuosaaren keskustan länsiosan asemakaavan muutosta. Kaavamuutos mahdollistaa nykyisellään keskeneräisen Tyynylaavantien ja Vuosaarentien välisen alueen täydentämisen keskustakorttelilla ja urheilutalon laajennuksella.
Havainnekuva Vuosaaren läntisen keskustan Mosaiikkikorttelista. Kuva: L-Arkkitehdit Oy.
Kuva: L-Arkkitehdit Oy

Keskustakortteliksi suunnitellussa niin kutsututussa Mosaiikkikorttelissa yhdistyy asuin-, liike- ja toimistotilat sekä palvelut. Kaavaratkaisun toteuttamisen myötä alueelle tulee noin 450 uutta asukasta ja 120–160 työpaikkaa. 

Kaavamuutoksen yhteydessä mahdollistetaan myös olemassa olevan Mosaiikkipuiston laadullinen parantaminen sekä pikaraitiotievaraus joukkoliikenneterminaalin yhteyteen.

Kaavaratkaisun toteuttamisella rakentamaton osa Vuosaaren keskustaa muutetaan alueellisesti merkittäviksi lähipalveluiden tarjoajaksi ja asuinpaikaksi, jossa työnteko, asuminen, kauppa ja liikenne toteutuvat sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla.

Lopullisen päätöksen asemakaavan muutoksesta tekee kaupunginvaltuusto.

Kuntalaisten aloitteet

Kaupunginhallituksesta etenee kaupunginvaltuuston käsittelyyn myös kunnan asukkaiden 1.9.2021 – 30.6.2022 jättämät aloitteet. Ajanjakson aikana kuntalaiset tekivät yhteensä viisi aloitetta muun muassa senioritalojen rakentamisesta, Latokartanonkaaren metsän suojelusta sekä kaupungin liittymisestä kansainväliseen ikäystävällisten kuntien verkostoon.

Kuntalain mukaan kunnan asukkaalla, kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Lisäksi palvelun käyttäjällä on oikeus tehdä aloitteita kunnan palvelua koskevassa asiassa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet. 

Valtuuston tietoon on saatettava vähintään kerran vuodessa sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet. 

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.