Vaasanpuistikon kunnostustyöt alkavat

Sörnäisten metroaseman vieressä sijaitsevan Vaasanpuistikon sekä sitä reunustavien Pengerpolun ja Vaasanpolun kunnostustyöt alkavat heinäkuun aikana metroaseman peruskorjaustöiden päätyttyä. Valmistuttuaan Vaasanpuistikko on viihtyisä oleskelu- ja tapaamispaikka. Töiden arvioidaan valmistuvan kesäkuuhun 2024 mennessä.
Havainnekuva Vaasanpuistikon suunnitelmasta. Kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto NÄKYMÄ Oy
Havainnekuva Vaasanpuistikon suunnitelmasta. Kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto NÄKYMÄ Oy

Vaasanpuistikon peruskorjaus alkaa aukion rakennekerrosten purkamisella ja vanhojen kalusteiden poistamisella heinä-elokuun aikana. Työt jatkuvat kesän ja syksyn aikana muun muassa rakennekerrosten täyttötöillä sekä erilaisten betoniperustusten ja hulevesiviemäröinnin rakentamisella.

Lisäksi yksi puu joudutaan kaatamaan syksyllä, sillä nykyisellään kaikki puut eivät mahdu kasvamaan kookkaiksi. Jäljelle jäävät puut saavat näin lisää valoa ja tilaa kasvaa.

Aukio ja sitä ympäröivät Pengerpolku ja Vaasanpolku saavat uuden monivärisen luonnonkivilaatoituksen. Avoin ja tasainen kiveysalue mahdollistaa terassit sekä erilaiset liikkuvat myyntipisteet ja toimii samalla estradina kesäisille tapahtumille.

Puistikon penkit korvataan uusilla. Lisäksi aukio saa uudet pyörätelineet, jotka sijoitetaan istutusalueiden ympärille kaareen. Roska-astioina käytetään aurinkoenergialla toimivia älyroska-astioita. Alue saa uuden valaistuksen, joka parantaa alueen näkyvyyttä.

Puistikko viimeistellään ensi vuoden kevään ja kesän aikana, kun alue saa uusia perennoja, pensaita ja pienpuita istutusruukuissa tuomaan lisää vehreyttä aukiolle.

Kunnostustöistä vain vähäistä haittaa alueella

Vuoden kestävistä kunnostustöistä ei aiheudu suurta haittaa alueen kiinteistöille tai alueella liikkuville. Kiinteistöihin pääsee kulkemaan koko kunnostustyön ajan. Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan aitojen ja opasteiden avulla Vaasanpolulla ja Pengerpolulla. Kivityöt Helsinginkadulla aiheuttavat hetkellistä häiriötä pyörä- ja kävelyteillä liikkumiseen syksyn aikana.

Kivi- sekä kaivutyöt aiheuttavat ajoittaista melua. Melua aiheuttavat työt pyritään tekemään aina päiväsaikaan.

Vaasanpuistikon peruskorjauksen urakoitsijana toimii VRJ Etelä-Suomi Oy.