Uimarantakausi alkamassa – videoesittelyjä Helsingin uimarannoista

Helsingin uimarantakausi alkaa tänäkin kesänä, ja biitsejä esitellään videoin.
Kuva Aurinkolahden uimarannalta, jossa auringonottajia sekä rantapelastajien koppi.

Rantapelastajat aloittavat työskentelyn Helsingin uimarannoilla 7. kesäkuuta. Rantapelastajat päivystävät Aurinkolahden ja Hietarannan uimarannoilla päivittäin kello 10-20, sekä Munkkiniemen, Lauttasaaren, Pikkukosken, Mustikkamaan, Tuorinniemen, Laajasalon, Marjaniemen, Rastilan, Ison Kallahden, Kallahdenniemen uimarannoilla päivittäin kello 10-18, myös pyhäpäivinä ja esimerkiksi juhannuksena.

Helsingin ympäristöpalvelut suosittelee välttämään uimista Marjaniemen, Pikkukosken, Pakilan ja Tapaninvainion uimarannoilla. Uimisen välttämissuositus on voimassa kesän 2021 ajan. Lisätietoja >>
Rantapelastajat kuitenkin työskentelevät Marjaniemen ja Pikkukosken uimarannoilla koko kesän ajan ja tarvittaessa auttavat hätätilanteissa.  

Helsinki-kanavalle on kerätty videosarja, jossa yksitellen esitellään kaikki 12 uimarantaa, joissa rantapelastajat päivystävät. Uimarannat esitellään yksityiskohtaisesti ominaispiirteiltään ja kattavilla lisätiedoilla höystettyinä. Lisäksi videosarjassa on mukana mukana uimarantojen yleinen ulkoiluohje muistuttamaan mitä kaikkea tulee huomioida biitseillä hengaillessa. Uimarantojen yleinen ulkoiluohje ja rantojen esittelyvideot löytyvät kätevästi Helsinki-kanavan videosarjasta täältä >>(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Aiempien kesien tapaan uimarantojen vesien lämpötilat ja sinilevähavainnot päivitetään päivittäin ulkoliikunta.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) -palveluun.

Muista uintietiketti

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia myös uidessa ulkotiloissa on muistettava vastuullisen uimarin etiketti. Tartunnan riski liittyy lähinnä uimareiden lähikontakteissa tapahtuvaan leviämiseen. Uintipaikoissa on tärkeää noudattaa yleisiä hygienia- ja turvallisuusohjeita tartuntariskin ehkäisemiseksi. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(SUH) on julkaissut uintetiketin:

  • Kipeänä jää kotiin!
  • Vältä ruuhkaisia rantoja
  • Nauti rannasta läheistesi kanssa, pidä muihin kahden metrin turvaväli uintipaikoissa ja vedessä
  • Niistä ja yski rannallakin nenäliinaan. Muista hyvä käsihygienia WC:ssä, ulkoliikuntapaikoilla ja lasten leikkipaikoilla
  • Pidä huoli ympäristöstäsi. Huolehdi roskat roska-astioihin tai vie mukanasi
  • Tutustu uimarannan infotauluun ja toimi rannan ohjeiden mukaan. Rantapelastaja ohjeistaa tarvittaessa
  • Ui turvallisesti:

    o

    Pidä lapset käden mitan päässä itsestäsi
    o Ui rannan suuntaisesti, huomioi uintialue
    o Ui kaverin kanssa

SUH:n nettisivuilla on myös kattavasti tietoja vesi- ja rantaturvallisuudesta. Tutustu SUH:n nettisivuihin osoitteessa suh.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).