Tutustu ajankohtaisiin kaavoihin ja suunnitelmiin

Tutustu ajankohtaisiin kaavoihin ja suunnitelmiin Helsingin kaupungin vuoden 2021 suunnittelu- ja kaavoituskatsauksesta.
Ihmisiä ja raitiovaunuja kesäisellä Simonkadulla.

Helsingin kaupunkisuunnittelusta kertova vuoden 2021 suunnittelu- ja kaavoituskatsaus löytyy osoitteesta hel.fi/suunnittelukatsaus. Se sisältää tietoa ajankohtaisista kaavoitushankkeista sekä muista kaupunkiympäristöön liittyvistä suunnitelmista.

Monista kaupunkiympäristöön liittyvistä suunnitelmista löytyy tarkempaa tietoa Helsingin karttapalvelusta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Sieltä löytyvät esimerkiksi kaavoihin liittyvät dokumentit, aikataulut ja yhteystiedot.

Suunnitelmavahti-palvelu on helppo tapa seurata erilaisten kaupunkiympäristöön liittyvien suunnitelmien etenemistä. Palvelusta saa sähköpostiin ilmoituksen, kun nähtäville tulee suunnitelmia, joista voi kertoa mielipiteensä tai jättää muistutuksen. Suunnitelmavahti ilmoittaa myös suunnitteluun liittyvistä asukastilaisuuksista. Suunnitelmavahdin voi tilata ilmaiseksi käyttöönsä osoitteessa hel.fi/suunnitelmavahti.

Kaupunkiympäristön kehittämiseen liittyviin suunnitelmiin voi tutustua myös osallistumalla sähköisiin Uutta Helsinkiä -tilaisuuksiin, jotka jatkuvat syksyllä. Niissä käsitellään vuorotellen eri alueiden suunnitelmia. Näiden ja muiden asukastilaisuuksien ajankohdista kerrotaan osoitteessa hel.fi/asukastilaisuudet.

Kuva: Helsinki Marketing, Jussi Hellsten