Tuomaan Markkinoilla on monipuolista ohjelmaa, herkkuja ja löytöjä

Kaupungin mahtavin joulutori on avoinna Senaatintorilla 22. joulukuuta saakka. Tuomaan Markkinoilla pääsee nauttimaan lähes 100 tuotemyyjän sekä yli 20 kahvila- ja ravintolatoimijan tarjonnasta. Viikkopaikkamyyjät tuovat vaihtuvuutta tuotevalikoimaan.
Tuomaan Markkinat on avoinna Senaatintorilla 1.–22. joulukuuta sunnuntaista torstaihin kello 11–19 ja perjantaista lauantaihin kello 11–20. Markkinoille on vapaa pääsy.  Kuva: Dorit Salutskij
Tuomaan Markkinat on avoinna Senaatintorilla 1.–22. joulukuuta sunnuntaista torstaihin kello 11–19 ja perjantaista lauantaihin kello 11–20. Markkinoille on vapaa pääsy. Kuva: Dorit Salutskij

Tuomaan Markkinoille eri puolelta Suomea saapuvat käsityöläiset ja pientuottajat tarjoavat vastuullisempia vaihtoehtoja massatuotantona valmistetuille lahja- ja koristetavaroille. 

Joulutorilla on muun muassa kotimaisia kala- ja lihaherkkuja, leivonnaisia, makeisia, sienisalaatteja, hilloja ja sinappeja. Herkkujen lisäksi myynnissä on koruja, luonnonkosmetiikkaa, villasukkia ja muita lämmikkeitä sekä design- ja sisustustuotteita.

Ravintolapihalla perinneherkkuja, luomu- ja lähiruokaa sekä kasvis- ja vegaaniruokaa

Markkina-alueen idyllisen keskustan muodostavat Herkkupiha ja anniskelualueena toimiva Ravintolapiha. Niiden tunnelmassa on hyvä pysäyttää kiire ja nautiskella. Tarjonta kattaa laajasti kauden perinneherkut ja joulumakujen uutuudet. Annoksia voi ottaa myös mukaan. 

Ruokatarjonnassa huomioidaan luomu- ja lähiruoka sekä kasvis- ja vegaaniruoka. Valikoimassa on niin tuttuja kuin uusia makuja – esimerkiksi Arepera Brosin venezuelalaiset jouluruoat, Valkoisen Salin lämpimän höyryävät talvicocktailit ja Deli Taste & Raclette Bistron raclette-juustoannokset. 

Joulumusiikkia, lasinpuhallusta, taontaa ja kastanjoiden paahtamista

Joulupukin voi tavata kello 14–19 markkinoiden avajaispäivänä perjantaina 1. joulukuuta. Soiva Joulukortti -duo puolestaan esittää tuttuja joululauluja suomeksi ja englanniksi kello 16.30–17.30. Myyjien pisteillä järjestetään työnäytöksiä, joissa pääsee tutustumaan muun muassa lasinpuhallukseen, kastanjoiden paahtamiseen sekä metalliesineiden taontaan.

Markkinaohjelmaan kuuluu joulupukin ja joulumuorin vierailujen lisäksi esimerkiksi monenlaista musiikkia. Luvassa on posetiivarin soittoa, ZinZingen-kuoron esityksiä ja Soiva Joulukortti Duon esiintymisiä.  Aito Joulu -jouluradio soi taustalla markkinoiden ajan. Britannian maavoimien sotilassoittokunta British Army Band Sandhurst esittää perinteisiä joululauluja sunnuntaina 10. joulukuuta kello 12 ja 14.

Tänäkin vuonna kävijät pääsevät maksutta Tivoli Sariolan puuhevoskaruselliin.

Myyntimökit lämpenevät ja karuselli pyörii uusiutuvalla energialla 

Myyjät ja ruokatoimijat on valikoitu vastuullisia tuotanto- ja toimintatapoja painottaen. Markkinoiden ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Jätteiden määrän minimoimiseen ja niiden lajitteluun kiinnitetään huomiota. Myyntimökkien lämmitykseen ja karusellin pyörittämiseen käytetään uusiutuvaa energiaa.

Herkku- ja ravintolapihoilla korostuvat luomu- ja lähituotetut raaka-aineet. Valikoimassa on huomioitu kasvis- ja vegaaniset vaihtoehdot. Ravintolatoiminnassa käytetään vain biohajoavia astioita.

Itsenäisyyspäivän iltana 6. joulukuuta ylioppilaiden soihtukulkue päättyy Senaatintorille. Lucian päivän iltana 13. joulukuuta kulkue lähtee torilta.

Tuomaan Markkinat on avoinna Senaatintorilla 1.–22. joulukuuta sunnuntaista torstaihin kello 11–19 ja perjantaista lauantaihin kello 11–20.  Markkinoille on vapaa pääsy.