Syötävä Helsinki tarjoilee sadan ruoka- ja juomatapahtuman kattauksen

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Syötävä Helsinki -ruokaviikot kutsuvat tutustumaan Helsingin monipuoliseen ruoka- ja juomatarjontaan 24.5.–16.6.2024. Luvassa on sadan tapahtuman kattaus herkullisia elämyksiä niin fine diningin, burgereiden, perinteisten ja etnisten makujen kuin juomakulttuurinkin ystäville.
Syötävä Helsinki nostaa esille kaupungin monipuolista ruokakulttuuria 100 tapahtuman voimin. Kuva: Tuukka Koski
Syötävä Helsinki -ruokaviikot järjestetään ensimmäistä kertaa 24.5.–16.6.2024. Kuva: Tuukka Koski

Syötävä Helsinki -viikot nostavat esiin kaupungin luovia tekijöitä ja yllättäviäkin makuja. Ravintoloissa ja kahviloissa on tarjolla erikoisannoksia ja teemallisia menuja. Helsinkiläiseen ruoka- ja juomakulttuuriin voi sukeltaa opastetuilla kierroksilla, työpajoissa ja näyttelyissä. Kaupungin monipuolisia makuja pääsee kokemaan myös eri kulttuurien ruokatarjontaa esittelevien festivaalien ja tapahtumien kautta.

– Syötävä Helsinki tuo esiin Helsingin makujen kirjon. Olemme suurten makuelämysten keidas, helpossa koossa. Ruokaelämykset klassikoista villiruokaan ja paikallisherkuista maailman makuihin ovat koettavista mutkattomasti kaupungissa pistäytyessäkin, sillä hyviä vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla. Hienoa, että saamme käynnistää kesän tarjoamalle kaupunkilaisille ja vierailijoille näin upean mahdollisuuden tutustua Helsingin ravintolatarjontaan ja ruoka- ja juomakulttuuriin, iloitsee Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Avajaisviikonloppu huipentuu Syötävään Sunnuntaihin ja Michelin-gaalan kisakatsomoon

Syötävä Helsinki starttaa 24. toukokuuta. Heti ensimmäisenä viikonloppuna on luvassa monenlaisia ruoka- ja juomatapahtumia, kuten vegaanibrunssia, pienpaahtimokierroksia tai haukipullia Helsingin saaristossa.

Torikortteleiden kesäterassi aukeaa Senaatintorille 24. toukokuuta. Kesäterassilla voi nautiskella Torikortteleiden ravintoloiden herkuista aina 25. elokuuta saakka.

Kalasatamassa vietetään Teurastamon kevätjuhlia lauantaina 25. toukokuuta kukka- ja villiyrttiteemalla. Ruoan ja juoman lisäksi tarjolla on musiikkia ja kesäistä tunnelmaa.

Tutustu Syötävä Helsinki -avajaisviikonlopun tarjontaan tapahtumakalenterissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Syötävä Helsinki -avajaisviikonloppu huipentuu, kun useat helsinkiläisravintolat avaavat ovensa poikkeuksellisesti sunnuntaina ja maanantaina 26.–27. toukokuuta Syötävä Sunnuntai -hengessä.

Maanantaina 27. toukokuuta Helsinki täyttyy Michelin-tähtipölystä, kun pohjoismaisten ravintoloiden uudet Michelin-tähdet jaetaan ensimmäistä kertaa Helsingissä. Savoy-teatterissa järjestettävää gaalaa voi seurata kaikille avoimessa kisakatsomossa Senaatintorilla kello 16–20.00. Lähetyksen alkua odotellessa pääsee maistelemaan Torikortteleiden kesäterassin herkullista tarjontaa DJ Vickyn italodiscoa fiilistellen.

Lue lisää Syötävästä Sunnuntaista ja Michelin-kisakatsomosta 

Syötävä Helsinki -ruokaviikot jatkuvat 16. kesäkuuta saakka. Tulossa on muun muassa raparperifestivaalit, vietnamilaisten kesärullien työpaja, opastettuja kierroksia kauppahalleihin ja Helsingin ruokaisaan historiaan sekä maailman makuja esitteleviä festivaaleja.
  
Tutustu Syötävä Helsinki -tapahtumiin ja merkkaa suosikkisi muistiin Syötävä Helsinki -sivuilla.

Koko Syötävä Helsinki -vuoden tapahtumat löytyvät myös Helsingin tapahtumakalenterista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (hakusana ”Helsingin ruokavuosi 2024”) .