Sosiaali- ja terveyspalvelujen suositteluindeksi edelleen nousussa, palvelukeskusten asiakkaat ovat tyytyväisiä tarjontaan

Huhti-kesäkuun asiakaskokemuskatsaus ja omavalvontaraportti kertovat, mitkä asiat ovat palveluissamme kehittyneet ja missä on vielä tekemistä. Palvelujemme NPS-suositteluindeksi on nyt 62. Erityisen korkealla suositteluindeksi on palvelukeskuksissa ja sisätautien poliklinikalla. Jonot ovat paikoin lyhentyneet ja henkilöstötilanne on parantunut.
Tanssiva pari palvelukeskuksessa.
Kuva: Henri Vogt

Palvelukeskukset ovat avoimia kohtaamispaikkoja helsinkiläisille eläkeläisille ja työttömille. Palvelukeskuksista löytyy juttuseuraa, tekemistä tai tukea arkeen. Palvelukeskukset aloittivat asiakaskokemuksen mittaamisen pikapalautelaitteilla vuoden 2024 alussa, ja kesäkuun loppuun mennessä palautteita oli kertynyt jo 5500. Vastaajista 84 prosenttia suosittelisi palvelua läheiselleen. Kiitosta saivat palvelukeskusten monipuoliset toiminnot, kuten jumppa, kuntosali ja ruokailu. Monille tärkeintä oli ystävällinen palvelu, mukava ilmapiiri sekä hyvä seura. Kriittistä palautetta antoi 8 prosenttia vastanneista: yleisin syy heikolle arvosanalle oli ruoka. 

Grafiikka, jossa näkyy NPS-tulos 62 tammi-kesäkuulta 2024. Vastauksia oli 58 978, joista suosittelijoita oli 74%, neutraaleja 11% ja arvostelijoita 15%.
Kuva: Suositteluindeksi sosiaali- ja terveyspalveluissa, tammi-kesäkuu 2024.

Kaikkien palvelujemme NPS-suositteluindeksi on alkuvuonna 62, mikä on korkealla tasolla. Tulos on vielä noussut vuodesta 2023, jolloin NPS-mittarimme päätyi lukemaan 58. NPS-asteikko on -100 – +100, ja suositteluindeksiä 50 pidetään hyvänä tuloksena. Huhti-kesäkuun korkeimmat suosittelulukemat saimme sisätautien poliklinikalta (NPS 85) ja palvelukeskuksista (NPS 75).

Muita esimerkkejä myönteisestä kehityksestä

  • Raskausdiabeteksen sairastaneet asiakkaat ovat tyytyväisiä uuteen digihoitomalliin. Kaikilla helsinkiläisillä raskausdiabeteksen sairastaneilla on nyt mahdollisuus osallistua jälkiseurantaan.
  • Kouluterveydenhoitajien palveluja saa nyt paremmin sekä suomeksi että ruotsiksi.
  • Sotebotti Hester sekä neuvolan chat- ja puhelinpalvelu palvelevat nyt ruotsiksi entistä kattavammin.
  • Neuvolan psykologipalveluissa jonotusajat ovat lyhentyneet merkittävästi.
  • Lastensuojelun sosiaalityössä on saavutettu lakisääteinen asiakasmitoitus.
  • Lastenkotien ruokatilauksissa ja ruokalistassa huomioidaan lasten toiveita. Lasten toivomuksesta osastojen tilojen ja piha-alueiden viihtyisyyttä on lisätty ja lasten retkitoiveita on toteutettu.
  • Helsingin sairaalaan saatiin hoitotyön kesäsijaisia paremmin kuin edeltävänä vuonna. Kevään ja kesän henkilöstötilanne oli hyvä, vaikka lääkäreiden rekrytointi on edelleen haasteellista.
  • Suun terveydenhuollossa henkilöstötilanne on parantunut ja jonoja on purettu aktiivisesti.
  • Olemme reagoineet työsuojelu- ja työturvallisuuspoikkeamiin entistä paremmin alkuvuoden havaintojen pohjalta. 

Asukastilaisuuksissa puhuttiin Symppiksestä ja uusista keskuksista

Keväällä 2024 järjestimme kuusi asukastilaisuutta. Kolmessa asukastilaisuudessa käsiteltiin Itäkeskuksen Symppiksen muuttoa väliaikaisiin tiloihin. Symppis tarjoaa terveys- ja sosiaalineuvontaa päihteitä käyttäville henkilöille. Muut asukastilaisuudet liittyvät uusien terveys- ja hyvinvointikeskusten ja perhekeskusten rakentamiseen ja palveluihin. Hyödynnämme asukasilloissa käytyjä keskusteluja ja annettua palautetta palvelujen kehittämisessä. Syksyn aikana järjestämme asukasiltoja Kampin, Malmin, Haagan ja Myllypuron alueilla.

Tutustu raportteihin

Asiakaskokemuskatsaus, huhti-kesäkuu 2024(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Omavalvontaraportti, huhti-kesäkuu 2024