Postipuistoon muuttaa keväällä paljon uusia asukkaita

Pasilan Postipuiston tonttien rakentaminen jatkui aktiivisena myös talvikaudella. Alueella on kevään kuluessa käynnistymässä merkittäviä pintatyöurakoita, joiden myötä huomattava osa Postipuiston kaduista ja jalkakäytävistä valmistuu.
Postipuisto on rakentunut reipasta tahtia myös talven aikana. Kuva: Harri Saarinen
Postipuisto on rakentunut reipasta tahtia myös talven aikana. Kuva: Harri Saarinen

Kesään 2023 mennessä valmistuvien asuinkortteleiden läheisillä kaduilla (mm. Pakettikatu, Mustekatu ja Postiljooninkatu välillä Pakettikatu-Leimasinkatu) viimeistellään kevään aikana kasvualustoja ja kiveyksiä.

Käynnissä on myös Metsäläntien kunnallistekniikan uusimiseen ja eteläisen ajoradan pintarakenteisiin liittyvä urakka, jonka yhteydessä Metsäläntiellä toteutetaan myös kaukolämpötöitä Staran ja Helsingin Energian yhteistyönä. Nämä valmistuvat touko-kesäkuun 2023 aikana. 

Lisäksi Stara tekee Postipuiston ja rata-alueen välillä kevyen liikenteen väylän täydentäviä töitä, joiden jälkeen reitti on käytössä viimeistään heinä-elokuussa 2023. 

Useita kerrostaloja valmistuu kesään mennessä

Kaupungin tavoitteena on asuinalueiden ja asuntotarjonnan monipuolisuuden varmistaminen. Postipuistoon valmistuu kevään aikana 569 asuntoa. 

Seuraavat kohteet ovat valmistumassa kesään mennessä:

  • Hitas-omistusasuntokohde Asunto Oy Helsingin Kollikallio (Lavakatu 8)
  • HEKA Lavakatu 10
  • HASO Veturi (Lavakatu 12)
  • Asunto Oy Helsingin Lumina (Kollikatu 4)
  • Asunto Oy Kirjekyyhky 7 (Metsäläntie 8a)

Asukastalo Postivarikko valmistuu Rullakkotorin laidalle maaliskuun lopussa, ja se pyritään ottamaan käyttöön huhtikuun aikana. Yhteistilarakennus tarjoaa Postipuiston asukkaille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja yhteisöllisyyttä.

Opaskartta Postipuiston asukkaille.
Opaskartta Postipuiston asukkaille.