Osallistu ja vaikuta Helsingin kirjastojen julkisivuilmeeseen

Helsingin kirjastojen julkisivuilmettä kehitetään. Uudistuksessa keskitytään ensisijaisesti ulko-opasteisiin, joiden tehtävänä on auttaa löytämään ja tunnistamaan kirjastot sekä houkutella käyttämään niiden palveluita.
Pasilan kirjasto. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Pasilan kirjasto. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio

Uudistuksen tavoitteena on tehdä opasteista selkeitä, tunnistettavia ja saavutettavia sekä vahvistaa kirjastojen roolia kaupunginosien asukkaiden tärkeänä kohtaamispaikkana.

– Parhaimmillaan voimme madaltaa kynnystä astua sisään ja vahvistaa tunnetta oikeaan paikkaan saapumisesta, sanoo aluekirjastopalveluiden johtaja Saara Ihamäki.

Helsingin kaupunginkirjastolla on 37 toimipistettä, joista kaikki ovat uniikkeja ja osa sijaitsee historiallisesti merkityksellisissä rakennuksissa. Tämä huomioidaan koko suunnitteluprosessin ajan. Tärkeässä roolissa on myös toteutus kolmella kielellä (suomi, ruotsi, englanti) sekä kieliriippumaton kuvakerronta.

Opasteita uusitaan vuodesta 2024 lähtien kirjasto kerrallaan. Ensimmäisinä vuorossa ovat sellaiset lähikirjastot, joissa opasteet ovat vanhentuneet, eivätkä vastaa kaupungin visuaalista ilmettä.

Uusien opasteiden suunnittelusta vastaa muotoilutoimisto Kuudes.

Kerro oma näkemyksesi 26.11. mennessä

Opastesuunnitelmat ovat nyt nähtävillä ja kommentoitavina Kerro kantasi -verkkopalvelussa.

Mikä suunnitelmissa on hyvää ja mikä vaatii vielä kehittämistä? Jätä näkemyksesi sunnuntaihin 26.11. mennessä ja osallistu samalla Helsinki-tuotteiden arvontaan.

Siirry Kerro kantasi -verkkopalveluun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)