OmaStadin kolmas kierros alkaa tänään ehdotuksia ideoimalla

Helsinkiläiset voivat ehdottaa 2.–15. lokakuuta sitä, miten kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa. Tuoreet OmaStadi-kummit jakavat tietoa ja käytänteitä asukkaille. Lisäksi kaupunki ja yhteistyökumppanit järjestävät yhteisiä tilaisuuksia, joissa kaupunkilaiset voivat ideoida ehdotuksia.
Kutsuvenepalvelu on yksi OmaStadin avulla toteutettu hanke. Kuva: Helsingin kaupunki.
Kutsuvenepalvelu on yksi OmaStadin avulla toteutettu hanke. Kuva: Helsingin kaupunki.

Ehdotuksia(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) voivat lokakuussa esittää kaikki 13 vuotta täyttäneet helsinkiläiset omastadi.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) -verkkosivustolla. Tukea ehdotusten tekemiseen saa kaupungin palvelupisteissä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) eri puolilla kaupunkia. Lisäksi kaupunki ja yhteistyökumppanit järjestävät yhteisiä tilaisuuksia, joissa kaupunkilaiset voivat ideoida ehdotuksia.

Ehdotukset voivat liittyä kaikkeen, mitä kaupunki tekee. Rahaa voidaan käyttää kaupungin palveluihin, hankintoihin ja investointeihin. On myös mahdollista keksiä jotakin aivan uutta, joka voisi kuulua kaupungin palveluihin tai toimintaan. Osallistuvan budjetoinnin ideaehdotusten tulee kuitenkin täyttää tiettyjä kriteereitä.

– OmaStadi on Helsingin loistava tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia, johon jokaisella asukkaalla on mahdollisuus vaikuttaa. Olen ilolla seurannut, kuinka monet aiemmat ehdotukset ovat muuttuneet todeksi ja tehneet Helsingistä jälleen paremman kaupungin. Odotan innolla tulevaa ehdotuskierrosta, pormestari Juhana Vartiainen sanoo.

Helsinki ei ole vielä valmis, vaan kehittyy jatkuvasti asukkaiden toiveiden mukaisestiKaupunki arvioi kaikki ehdotukset ja tarpeen mukaan muokkaa ja yhdistelee niitä, jotta ne menestyisivät ensi kevään äänestyksessä. Keväällä helsinkiläiset voivat äänestää itselleen mieleisiä ehdotuksia. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

– OmaStadi on upea mahdollisuus nähdä omien ehdotusten muuttuvan osaksi Helsinkiä. OmaStadia on käyty jo kaksi kierrosta vuosien 2018–2021 aikana. Kaupunkilaiset ovat tänä aikana äänestäneet 119 ehdotusta jatkoon, kertoo osallisuuspäällikkö Johanna Sinkkonen.  

Kaupunkilaisten tekemiä ehdotuksia on toteutettu lähes 13 miljoonalla eurolla. Näitä ovat muun muassa sähköinen kutsuvene, ulkokuntosalit, robottikerhot nuorille, luonnonkukkaniityt ja sammakkolampi, laitumelle tuodut lampaat ja avatut talviuintipaikat. 

OmaStadin verkkosivuilla voi seurata vireillä olevia ja valmistuneita edellisen kierroksen ehdotuksia.

Uutinen on julkaistu 26.9. ja sitä on päivitetty 2.10.