OmaStadin äänestysaika päättyy torstaina 28. lokakuuta kello 20

Helsinkiläiset äänestävät OmaStadin verkkosivuilla ja OmaStadin äänestyspisteillä 28.10.2021 kello 20 saakka.
Mies kertoo OmaStadista ja neuvoo, miten OmaStadin verkkosivuilla voi äänestää.

Helsinkiläiset voivat äänestää OmaStadin verkkosivuilla ja OmaStadin äänestyspisteillä. Muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodissa on keskiviikkona 27. lokakuuta kello 16–19 tuettu äänestämistilaisuus OmaStadin pisteellä.

Keskustakirjasto Oodissa ovat keskiviikkona 27. lokakuuta paikalla stadiluotsit Kirsti Kallansalo ja Jarkko Laaksonen. Stadiluotsit päivystävät Oodin sisääntuloaulassa kello 16–19 ja tukevat äänestämisessä. Mukana on myös monikulttuuritaustaista nuoria, jotka tukevat tarvittaessa äänestämisessä.

Äänestystilanteen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kehittymistä voi seurata 15 minuutin välein päivittyvältä OmaStadin sivustolta. 

OmaStadin äänestyksessä on kattavasti esillä, mitä moninaisempia ehdotuksia.
– Tähän mennessä OmaStadissa on jo yli 20 000 äänestänyttä. Suosituimmat ehdotukset koskevat liikuntaa, luontoympäristöä ja siisteyttä, kertoo OmaStadin kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Äänestys(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Äänimäärillä ratkaistaan, mitkä ehdotukset toteutuvat


Äänestämiseen on tarjolla tukea useissa kaupungin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) toimipisteissä sekä tapahtumissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) eri puolilla Helsinkiä. Mikäli äänestäjällä ei ole äänestämisessä tarvittavia pankkitunnuksia tai äänestäminen tuottaa muuten vaikeuksia, voi äänestää avustetusti henkilötodistusta näyttämällä (henkilökortti/passi, nuorilla kela-kortti). Lisäksi tietoa ja neuvontaa tarjoavat kaikki Helsingin kirjastot, asukastalot ja palvelukeskukset.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

Osallisuus on tärkeä osa Helsingin kaupungin toimintaa. Helsinki kutsuu kaupunkilaisia ja kumppaneitaan mukaan kehittämään kaupunkia, sen palveluita ja alueita. Helsinki on yhteisöllisyyden, vaikuttavien tekojen ja kohtaamisten paikka.

OmaStadin äänestämiseen liittyvissä ongelmatilanteissa sinua palvelee myös digituki numerossa 09 310 10011 (ma-pe klo 8-11 äänestyksen aikana 6.10–28.10.2021).

Lue lisää:

Äänestys(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Äänestystilanne(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Äänestyksen tuki ja tapahtumat(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

OmaStadi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Löydä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) tapasi osallistua ja vaikuttaa Helsingin kehittämiseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Nicehearts – naapuriäidit(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Cultura-säätiö(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Nuoret muslimit ry(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Job’d toimintamalli(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Kimmo Brandt, Helsingin kaupungin aineistopankki.