Metsolan ala-asteelle etsitään väistötiloja

Helsingin kaupunki etsii Metsolan ala-asteen Metsolan toimipisteelle (Kartanomuseontie 2) väistötiloja laajojen vesikattovuotojen vuoksi.
Metsolan toimipisteen sijainti, kartta Helsingin kaupunki.

Helsingin kaupunki etsii Metsolan ala-asteen Metsolan toimipisteelle (Kartanomuseontie 2) väistötiloja. Syynä ovat laajat vesikattovuodot, joiden vuoksi koko rakennus tarvitsee korjauksia.

Tavoitteena on, että väistötilat saadaan käyttöön heti syyslukukauden alusta. Koulu jatkaa toimintaansa väistötiloissa ja koulun toisessa toimipisteessä, joka sijaitsee Itä-Pakilassa osoitteessa Solakalliontie 13.

Kattovuodoista kärsinyt Metsolan toimipiste sijaitsee Tuomarinkartanossa. Väistötiloja etsitään ensisijaisesti lähialueen olemassa olevista tiloista, jotka voitaisiin muuttaa koulun käyttöön sopiviksi. Metsolan toimipisteessä on tällä hetkellä noin 200 oppilasta.

Vaurioiden laajuus selvisi rakenneavausten yhteydessä

Elokuussa 2019 havaittiin, että koulurakennuksen katto oli vuotanut, minkä jälkeen sille tehtiin korjauksia syksyn 2019 ja alkuvuoden 2020 aikana.

Kun katon rakenteita avattiin korjausten yhteydessä, kävi ilmi, että vuodot olivat olleet oletettua laajempia ja rakennus oli arvioitua huonommassa kunnossa. Vuotojälkien perusteella rakenteissa epäillään olevan laajoja vaurioita. Niitä ei ole tutkittu tarkasti, mutta korjaustarpeen arvioidaan olevan mittava.

Koulu korjataan tai sille rakennetaan uudet tilat

Metsolan toimipisteelle on aiemmin suunniteltu perusparannusta vuodelle 2027. Viime kesäksi suunniteltiin katon pinnoitustyötä, jota kuitenkin lykättiin, koska katon arvioitiin olevan paremmassa kunnossa kuin se oli.

Nyt kaupunki selvittää perusparannuksen aikaistamista tai rakennuksen korvaamista uudisrakennuksella. Perusparannus tai uuden koulun rakentaminen voi alkaa aikaisintaan vuoden 2021 kesällä.