Mellunkylän ja Vartiokylän pohjoisosalle luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelma

Helsingin kaupunki on aloittanut Mellunkylän ja Vartiokylän alueella tarkemman luontoalueiden ja maisemanhoidon suunnittelun.
Metsäpolku. Kuva: Harri Mustonen.

Helsingin kaupunki on aloittanut Mellunkylän ja Vartiokylän alueella tarkemman luontoalueiden ja maisemanhoidon suunnittelun, jonka pohjalta alueen luontoa ja maisemaa hoidetaan seuraavan kymmenen vuoden ajan. Suunnitelmaluonnosta voi kommentoida 15. maaliskuuta saakka.

Luonnon- ja maisemanhoidon tavoitteena on, että lähimetsät ja niityt kestävät virkistyskäytössä, ovat monipuolisia ja turvallisia sekä säilyttävät luontoarvonsa. Suunnittelualueeseen kuuluvat Kivikko, Kontula, Kurkimäki, Mellunmäki, Vesala sekä Puotinharjun ja Vartiokylän pohjoiset osa-alueet.

Suunnitelmaluonnosta voi kommentoida 15. maaliskuuta 2020 saakka osoitteessa https://app.maptionnaire.com/fi/6865/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelmaluonnoksesta saatava palaute pyritään huomioimaan suunnitelmassa. Suunnitelma valmistuu alkuvuonna 2020, ja sen hyväksyy Helsingin kaupunkiympäristön toimialan maankäyttöjohtaja.

Suunnitelmaluonnos ja siihen liittyvä aineisto

Suunnittelualue kartalla (pdf)