Mannerheimintien työmaalla muutoksia ajokaistoihin – työt edenneet aikataulussa

Autokaistat siirtyvät Mannerheimintiellä Cygnaeuksenkadun ja Runeberginkadun välillä kadun itälaidalle perjantaina 17. marraskuuta. Peruskorjauksen työt ovat edenneet hyvin aikataulussaan. Ensimmäisen vaiheen viemäriputkista ja vesijohdoista on asennettu jo 80 %.
Uudet raitiotiekiskot on jo asennettu Oopperan risteyksen eteläpuolelle Mannerheimintielle.
Uudet raitiotiekiskot on jo asennettu Oopperan risteyksen eteläpuolelle Mannerheimintielle.

Kadun länsireuna muuttuu työalueeksi muutosten jälkeen. Autoilla säilyy yksi ajokaista kumpaankin suuntaan. Jalankulun ja pyöräilyn reitti kadun länsipuolella säilyy käytössä, samoin kuin yhteydet kiinteistöihin.

Liikennejärjestelyiden muutostyöt alkavat torstai-iltana 16.11. ja valmistuvat perjantaina 17.11.

Muita pienempiä muutoksia liikennejärjestelyihin tehdään samalla:

Katutyöt etenevät aikataulussaan

Rakentaminen peruskorjaustyömaalla on edennyt hyvää tahtia.

– Työmaalla töitä tehdään rivakasti ja aikataulussakin ollaan, vaikka hidasteita olikin keväällä. Peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen osalta 80 % raitiotienkiskoista on jo asennettu. Asentamatta on enää Pohjoisen Rautatiekadun ja Arkadiankadun välinen osuus, joka päästään tekemään, kun Baanan ylittävä silta on korjattu. Samoin viemäriputkista ja vesijohdoista on 80 % jo asennettu, sanoo projektinjohtaja Antti-Juhani Lehtinen Helsingin kaupungilta.

Peruskorjaus ei hiljene talveksi

Vesihuollon ja maanalaisen kunnallistekniikan rakentaminen jatkuu talven läpi, samoin kuin myös Baanan ylittävän sillan työt. Sillan itäosan betonivalu on tehty.

Sen sijaan raitiotien kiskotöitä, kiveystöitä ja pintarakenteita rakennetaan talven tuloon saakka ja töitä jatketaan keväällä säiden lämmettyä.

Kartta järjestelyistä ja reiteistä.
Kartta järjestelyistä ja reiteistä.