Malminkentän Terminaalissa tehdään julkisivukorjauksia

Helsingin kaupungin omistaman Malminkentän terminaalirakennuksen julkisivujen korjaukset käynnistetään sisääntulopihan puolella. Viime kesänä aloitetut rakennuksen käyttöä turvaavat korjaukset valmistuvat alkukesäksi
Vaalea terminaalirakennus, puu, pensaita ja moottoripyörä kesäpäivänä
Kuva: Janne Ojanperä / Helsingin kaupunki

Terminaalin julkisivu kunnostetaan vaiheittain.  Nyt toteutetaan sisääntulopihan puolella ensimmäisen kerroksen muutostyöt. 

Työt aloitetaan purkamalla julkisivusta 1960-luvulla lisätty tiiliverhous. Rakennus on tyhjillään, ja purkaminen käynnistetään mahdollisimman pian. Nyt tehtävän julkisivutyön odotetaan valmistuvan elokuun loppuun mennessä.

Tavoitteena palauttaa julkisivu alkuperäisen ilmeen mukaiseksi

Vuonna 1938 valmistunut Terminaali on suojeltu asemakaavassa kaupunkikuvallisesti, rakennustaiteellisesti ja historiallisesti huomattavan arvokkaana rakennuksena. Korjauksissa julkisivu palautetaan alkuperäisen ilmeen mukaiseksi – sokkeliin tuodaan takaisin graniittiverhous sekä ulkopinta rapataan ja maalataan.  Julkisivun uusi rakenne kuitenkin poikkeaa alkuperäisestä, koska alkuperäinen julkisivu ei soveltunut paikallisiin olosuhteisiin. 

Korjauksesta saatavan kokemuksen avulla voidaan suunnitella Terminaalin muiden julkisivupintojen korjauksia.

Viime kesänä käynnistynyt korjaustyö on valmistumassa

Terminaalissa viimeistellään myös viime kesänä aloitettua remonttia, joka valmistuu alkukesäksi. Näiden korjausten tavoitteena on rakennuksen säilyttäminen käyttökunnossa.

Rakennukseen jää korjausten jälkeenkin kunnostettavaa, ja laaja perusparannus ja loput julkisivukorjaukset tulevat tehtäväksi myöhemmin. Näiden korjausten aikataulu on vielä avoin.

Terminaalin tilat tarjotaan vuokralle korjaustöiden valmistuttua

Rakennuksessa on erisuuruisia toimistokäyttöön soveltuvia huonetiloja ja ravintola. Ravintolassa on valmiiksi asennettuna kylmiö. Muut laitteet ja kalusteet tuo uusi vuokralainen. 

Vuokrattavista tiloista ilmoitetaan myöhemmin oikotie.fi -verkkopalvelussa ja muun muassa ravintolan vuokraus kilpailutetaan.