HKFoods Finland Oy kiittelee hyvää yhteistyötä Helsingin työllisyyspalveluiden ja Stadin ammattiopiston eli Stadin AO:n kanssa.
–Olemme löytäneet elintarvikealan lyhytkoulutuksen avulla motivoituneita tekijöitä, jotka saavat koulutuksen aikana vahvan perustan niille tiedoille ja taidoille, joita elintarviketuotannossa työskentely edellyttää. Tämä on osoittautunut erinomaiseksi keinoksi löytää uusia osaajia, kertoo rekrytoinnista vastaava HKFoods Finland Oy:n rekrytointipäällikkö Laura Nyman.
Työnantajille ammatillinen lyhytkoulutus tarjoaa mahdollisuuden löytää motivoituneita tekijöitä, jotka ovat valmiita oppimaan ja sitoutumaan. Rekrytointitilaisuudet ennen koulutuksen alkua mahdollistavat suoran kontaktin hakijoihin ja nopeuttavat sopivien osaajien löytämistä.
Lyhytkoulutukset sopivat silloin, kun työnantajalla on tarve usealle tekijälle samanlaiseen työtehtävään. Koulutukset kestävät 1–4 viikkoa ja ne sisältävät kyseisessä työssä tarvittavat osaamispassit ja lupakortit. Perehdytys ja oppiminen voivat jatkua työn alettua.
Työnantajalle tämä palvelu on maksuton. Ammatillinen lyhytkoulutus sopii ratkaisuna, kun on tarvetta saada työntekijöitä kausiluonteisten työtehtäviin.
Uudelle alalle ilman pitkää koulutusjaksoa
Lyhytkoulutus sopii erityisesti työnhakijoille, jotka haluavat vaihtaa alaa tai löytää uuden suunnan ilman pitkää kouluttautumista.
Koulutukset keskittyvät käytännön taitoihin, joita tarvitaan esimerkiksi ravintola-, logistiikka-, elintarvike- ja autoalalla. Hakijalla ei tarvitse olla aikaisempaa työkokemusta tai koulutusta alalta.
Lyhytkoulutus järjestetään useimmiten suomeksi lähiopetuksena Stadin AO:n toimipisteissä eri puolella Helsinkiä.
Koulutuksen aikana voi suorittaa maksutta alalla tarvittavia kortteja ja passeja. Usein ohjelmaan kuuluu myös tutustuminen tulevaan työpaikkaan.
Ennen lyhytkoulutusta Helsingin työllisyyspalvelut järjestävät usein rekrytointitilaisuuden, jonka yhteydessä rekrytoiva yritys valitsee koulutukseen osallistuvat henkilöt.
–Tällä hetkellä lyhytkoulutuksen kautta meillä on haussa elintarviketyöntekijöitä Vantaan tuotantoyksikköön kokoaikatyöhön kevään ja kesän 2026 ajaksi, kertoo Nyman.
Stadin AO järjestää koulutuksen ja kerää ilmoittautuneiden listan. Koulutus on herättänyt kiinnostusta, joten tilaisuuteen työllisyyspalveluiden Kampin toimipisteelle osoitteessa Malminkatu 34 on tulossa noin 50 hakijaa. Työnantaja haastattelee ja valitsee 15 koulutettavaa, jotka aloittavat koulutuksen joulukuun alussa.
–Uskon, että tapaamme siellä paljon alasta kiinnostuneita hakijoita, jotka haluavat liittyä HKFoodsin lähes 3 000 ammattilaisen joukkoon valmistamaan vastuullista ja paikallisesti tuotettua ruokaa, jatkaa Nyman.
Koulutuksen jälkeen järjestetään vielä yksi haastattelukierros, jonka perusteella päätetään, kenelle työtä tarjotaan. Samalla koulutukseen osallistujalla on mahdollisuus harkita, haluaako hän ottaa tarjotun työn vastaan.
Lyhytkoulutus antaa työnhakijalle mahdollisuuden siirtyä kokonaan uuteen ammattiin. Jos ala tuntuu omalta, työnhakija voi solmia oppisopimuksen työnantajan kanssa ja suorittaa esimerkiksi tutkintoon johtavan koulutuksen.
Työnantaja saa motivoituneen ja osaavan työntekijän
Helsingin kaupungin kaksi tahoa – Työllisyyspalvelut ja Stadin AO, ovat työnantajien ja yritysten luotettavia yhteistyökumppaneita henkilöstön kouluttamisessa.
Helsingin työllisyyspalveluissa työnantajia ja yrityksiä neuvoo eri toimialoihin erikoistunut asiakaspalvelutiimi, joka auttaa lyhyiden koulutusten järjestämisessä ja työntekijöiden rekrytoinnissa. Stadin AO ja työnantaja suunnittelevat yhdessä koulutusten sisältöä.
–Jos yritys on kiinnostunut yhteistyöstä ja samaan lisätietoa lyhytkoulutuksista, meihin voi olla yhteydessä. Meillä on yhteinen päämäärä, että työ ja tekijä kohtaavat oikealla tavalla. Yhteistyö HKFoodsin kanssa on tästä hyvä esimerkki, kertovat työllisyyspalveluiden asiantuntijat Johanna Nore ja Elina Mäkinen.