Löydä pääkaupunkiseudun kierto- ja jakamistalouden palvelut yhdeltä kartalta

Pääkaupunkiseudun Palvelukartalla on kokonaisuus nimeltä Kiertotalous, mistä löydät muun muassa vuokraus- ja korjauspalvelut, yhteiskäyttötilat ja second hand -myymälät alueellasi. Palvelukokonaisuus on nyt laajentunut Helsingin lisäksi myös Espooseen, Kauniaisiin ja Vantaalle. Palvelukokonaisuuteen on koottu yli 370 pääkaupunkiseudulla toimivaa kierto- ja jakamistalouden palvelua.  
Grafiikka: Kierto- ja jakamistalous Palvelukartalla

Pääkaupunkiseudun Palvelukartalta, osoitteessa palvelukartta.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), löydät julkiset palvelut, valtion palvelut sekä yksityisiä palveluja. Kartalle on uutena ominaisuutena koottu oma kokonaisuus kierto- ja jakamistalouden palveluille. Palvelukartan kiertotalouden palveluista löytyy kirpputoreja, uusiomateriaaleista valmistettujen tuotteiden myymälöitä, kirjastojen välineiden ja laitteiden lainauspalveluja, hävikkiruoan myyntipisteitä, vuokraus- ja korjauspalveluja, yhteiskäyttötiloja sekä yhteiskäyttöisiä kulkuneuvoja. 

Palvelukartan uuden toiminnon tavoitteena on helpottaa palvelujen löytämistä ja edistää kiertotaloutta asukkaiden arjessa. Kiertotalouden palveluissa on mukana sekä yritysten tarjoamia että kaupunkien omia palveluja. 

Kierto- ja jakamistalous uudistavat tapaamme kuluttaa  

Kiertotalouden perusajatuksena on resurssien tehokas käyttö. Luonnonvaroja käytetään säästeliäästi, tuotteet ja materiaalit säilytetään kierrossa mahdollisimman pitkään ja tuotannosta ja kulutuksesta syntyvän hukan ja jätteen määrä pyritään minimoimaan. Jakamistaloudessa kuluttaminen ei perustu omistamiseen vaan jakamiseen. Jakamistalouden ydinajatuksena on tavaroiden, tilojen ja palvelujen tehokkaampi hyödyntäminen siirtymällä omistajuudesta käyttöoikeuksiin, vuokraamiseen, lainaamiseen ja yhteiskäyttöön.  

Näin löydät pääkaupunkiseudun kierto- ja jakamistalouden palvelut Palvelukartalla 

Nähdäksesi kierto- ja jakamistalouden palvelut Palvelukartalla, voit joko kirjoittaa Palvelukartan aloitussivun hakukenttään hakusanan ”kiertotalous”, tai vaihtoehtoisesti selata etsimääsi palvelua palveluluettelon avulla. Pääset kiertotalouden palveluluetteloon valitsemalla etusivulta ”Tutustu palveluihin palveluluettelon avulta”. Avaa palveluluetteloista Asuminen ja kaupunkiympäristö, ja valitse avautuvista vaihtoehdoista Kiertotalous. Kiertotalouden palveluluetteloa voi myös tarkastella palveluittain avaamalla luettelon. Tällöin voit valita näytettäväksi yhden tai useamman seuraavista kiertotalouden palveluista: hävikkituotteet, kierrättäminen, kirjastojen esineet ja laitteet, korjaus- ja huoltopalvelut, käytetyt tavarat ja uusiotuotteet, lainaus- ja vuokrauspalvelut, muut kiertotalouden palvelut, yhteiskäyttöiset kulkuneuvot, sekä yhteiskäyttötilat.