Leikkipuistojen kesäruokailussa tuttuja pata- ja keittosuosikkeja

Helsingin leikkipuistojen kesäruokailu käynnistyy 5. kesäkuuta. Maksutonta lämmintä ruokaa on tarjolla kaikille alle 16-vuotiaille. Kesän ruokalistalla on tuttuja ja pidettyjä pata- ja keittoruokia, ja Helsinki-päivänä 12.6. herkutellaan myös raparperipiirakalla.
Mukaan maksuttomaan kesäruokailuun tarvitaan vain omat ruokailuvälineet: lautanen, lusikka ja muki. Kuva: Sirpa Päivinen
Mukaan maksuttomaan kesäruokailuun tarvitaan vain omat ruokailuvälineet: lautanen, lusikka ja muki. Kuva: Sirpa Päivinen

Leikkipuistojen kesäruokailu järjestetään joka arkipäivä klo 12 avoinna olevissa leikkipuistoissa. Kesäruokaa on tarjolla 5.6.–4.8. välisenä aikana. Päivittäin kesäruokaa tarjoillaan noin 3000 annosta. 

Leikkipuistojen kesässä maistuvat tänäkin vuonna kuumakuljetuksiin sopivat keitot ja pataruoat. Ruokalistoille on palautteen perusteella lisätty myös kasvisruokia.

– Olemme päivittäneet kesän ruokalistaa toiveiden perusteella. Tutut suosikit, kuten kirjolohikeitto ja italianpata ovat totta kai kesän ruokalistalla. Listalle on myös lisätty kasvisruokapäiviä, jolloin tarjoillaan esimerkiksi pidettyjä kasvissosekeittoa ja kasvisrisottoa, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalveluasiantuntija Sirpa Jalovaara.

Lisäksi maanantaina 12.6. on Helsinki-päivän kunniaksi jälkiruokana raparperipiirakkaa.

– Raparperipiirakka on Helsinki-päivän perinneherkku. Tänä vuonna juhlapäivä osuu arkeen, jolloin voimme jälleen tarjota sitä myös leikkipuistoissa, iloitsee ruokalistoja suunnitteleva Susanna Immonen Palvelukeskus Helsingistä.

Mukaan maksuttomaan kesäruokailuun tarvitaan vain omat ruokailuvälineet: lautanen, lusikka ja muki. Ruokajuomaksi puistoissa on saatavilla vettä. Kesäruokaa voi myös halutessaan täydentää esimerkiksi kotoa tuodulla voileivällä.

Leikkipuistoruokailu järjestetään Helsingissä tänä kesänä jo 81. kerran. Sen historia juontaa sotavuosiin, kun lapsille haluttiin tarjota edes yksi lämmin ateria päivässä. Palvelu on tänäkin päivänä helsinkiläisperheiden arvostama ja tuo helpotusta kotien ruokahuoltoon koulujen loma-aikaan.