Lasten puuna tänä vuonna rusokirsikka – puu istutettiin jo kolmatta kertaa

Helsingin kaupunki istutti Puun päivänä 27. syyskuuta puun lasten kunniaksi. Tämä on jo kolmas kerta, kun lasten puu on istutettu. Viime vuonna puu istutettiin Roihuvuoren kirsikkapuistoon. Kirsikkaisella teemalla mentiin tänäkin vuonna, kun Leikkipuisto Maunulaan istutettiin rusokirsikan taimi apulaispormestari Anni Sinnemäen johdolla.
Maunulan iltapäiväkerholaiset kastelevat tämän vuoden lasten puuta istutuksen yhteydessä.  Kuva: Sari Knuuti
Maunulan iltapäiväkerholaiset kastelevat tämän vuoden lasten puuta istutuksen yhteydessä. Kuva: Sari Knuuti

Juhlavieraiksi istutustilaisuuteen saapuivat Leikkipuisto Maunulan iltapäiväkerholaiset, jotka istuttivat ja kastelivat taimen yhdessä aikuisten kanssa. Lisäksi paikalla oli joukko kaupunkilaisia, jotka olivat tulleet nauttimaan aurinkoisesta päivästä ja iloisesta tunnelmasta. Istutuksen jälkeen ohjelmassa oli lasten lauluesitys, sekä mehu- ja pullatarjoilua. Apulaispormestari Anni Sinnemäki korosti puheessaan sekä kaupunkiluonnon että lasten merkitystä Helsingille.

Lapsille puu joka vuosi uuteen tai peruskorjattuun puistoon

Lasten puu istutetaan joka vuosi johonkin kaupungin uusista tai peruskorjattavista puistoista. Leikkipuisto Maunula valikoitui lasten puun istutuksen kohteeksi tänä vuonna, sillä puistossa on käynnissä ulkotilojen perusparannus, jonka arvioitu valmistuminen on kesän 2024 aikana. Ensimmäiset perusparannetut leikkialueet ovat pian käytössä. Valmistuttuaan puistossa tulee olemaan muun muassa pieni skuuttipaikka, kuntoiluvälineitä, peliareena korikselle ja sählylle sekä hiekkatekonurmi futikselle.

Puu istutetaan joka vuosi Puun päivänä, ja se on omistettu vuoden aikana syntyneille helsinkiläisille lapsille. Lasten puu merkitään omistuslaatalla ja kirjataan erityistunnuksella kaupungin puurekisteriin.

Puun päivä on teemapäivä, joka kannustaa ihmisiä ja yhteisöjä istuttamaan puita sekä muistuttaa puiden ja metsien tärkeydestä. Sen ajankohta vaihtelee eri maissa. Suomessa Puun päivää on vietetty vuodesta 2004 alkaen Vesan nimipäivänä 27. syyskuuta.