Kommentoi Autotalokorttelin arkkitehtuurikilpailun ehdotuksia

Kampissa sijaitsevaan Autotalokortteliin suunnitellaan laajennusta. Arkkitehtikilpailun ehdotuksia voi nyt kommentoida Kerrokantasi-palvelussa 27.3. asti. Kilpailun tarkoituksena on löytää alueelle toimiva kokonaissuunnitelma, joka toimii pohjana asemakaavan muutokselle.
Autotalokorttelin laajennusta suunnitellaan nykyään pysäköintialueena ja katuna toimivalle alueelle. Kuva: Panu Turunen
Autotalokorttelin laajennusta suunnitellaan nykyään pysäköintialueena ja katuna toimivalle alueelle. Kuva: Panu Turunen

Autotalokorttelin pohjoispuolella sijaitsevalle, nykyisellään pysäköintialueena ja katuna toimivalle alueelle on tarkoitus suunnitella toimisto- ja liiketilapainotteista täydennysrakentamista sekä kehittää korttelin toimintaa. Tavoitteena on koko korttelin käytön tehostaminen, toimivuuden parantaminen ja alueen elävöittäminen. Uudisrakennus on tarkoitus suunnitella erityisen muuntojoustavaksi, resurssitehokkaaksi ja kiertotaloutta edistäväksi.

Alueen suunnittelusta käynnistettiin arkkitehtuurikilpailu joulukuussa 2024. Kilpailun järjestävät yhteistyössä LähiTapiola Kiinteistövarainhoito ja Helsingin kaupunki. Kilpailu järjestettiin kutsukilpailuna, johon valittiin alan kärkitoimistoja. Kilpailussa ovat mukana arkkitehtitoimistot ARCO, Arkkitehtitoimisto Opus, JKMM Arkkitehdit ja PES-Arkkitehdit.

Kilpailuehdotuksiin voi nyt tutustua Kerrokantasi-palvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), jossa niitä voi kommentoida 27.3. asti. Kilpailuehdotukset on jätetty nimimerkein. Kaupunkilaisilta pyydetään palautetta kilpailuehdotuksista ja ideoita jatkotyöstöä varten. Saatua palautetta hyödynnetään kilpailun tuomaroinnissa. Kilpailun voittaja valitaan huhtikuussa 2024. Tämän jälkeen käynnistetään asemakaavan muutoksen valmistelu kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta.