Kaupunkipyöräkausi alkaa huhtikuun alussa

Kaupunkipyöräkausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1. huhtikuuta. Tänä vuonna matka-aikaa pidennetään: kerrallaan voi pyöräillä 60 minuuttia. Koko kauden käyttöoikeuden voi ostaa jo nyt.
Kaupunkipyöräkauden voi ostaa jo nyt. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Kuva: Heidi Strömberg
Kaupunkipyöräkauden voi ostaa jo nyt. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Kuva: Heidi Strömberg

Uusi kaupunkipyöräkausi alkaa 1. huhtikuuta ja kestää lokakuun loppuun asti. Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu ja Vantaalla on omansa. Palveluiden pyöriä ei voi käyttää ristiin. Reittioppaasta näkee reaaliaikaisesti käytössä olevat asemat, pyörien määrän ja reitit asemille.

Kaupunkipyörien käyttöaikaa on pidennetty

Jatkossa kaupunkipyörillä on mahdollista pyöräillä tuplasti pidempään. Helsingissä ja Espoossa matka-aikaa on pidennetty 60 minuuttiin, Vantaalla 2 tuntiin. Asiakaskyselyiden tuloksissa esiin nousseet toiveet pidemmästä matka-ajasta on otettu huomioon, ja tällä kaudella pilotoidaan pidempiä käyttöaikoja.

Kaikkiin tuotteisiin sisältyy rajaton määrä 1 tai 2 tunnin matkoja niiden voimassaolon ajan. Jos pyörää käyttää yhtäjaksoisesti Helsingissä ja Espoossa pidempään kuin tunnin, lisäveloitus on 1 €/30 min. Vantaalla yli 2 tuntia ylittävästä ajasta veloitetaan 1 €/60 min. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Enimmäiskäyttöajan ylityksestä veloitetaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksu.

Kaupunkipyöräpalvelu käyttöön koko kaudeksi, kuukaudeksi, viikoksi tai päiväksi

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkauden voi ostaa jo nyt osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyorat(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa.

Pyörän käyttöoikeuden voi ostaa 1. huhtikuuta alkaen myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa). Viime kevään uusi tuote jatkuva kuukausitilaus on vakinaistettu osaksi valikoimaa ja maksaa 10 euroa kuukaudessa. Viime kaudella voimassa olleet jatkuvat tilaukset eivät uusiudu kauden alkaessa automaattisesti.

Kaikki pyöräilyasemat saadaan käyttöön huhtikuun aikana

Säätilanne on hankaloittanut asemien asennusta, eikä kaikkia asemia ehditä asentamaan 1.4. mennessä. Kaikki asemat pyritään kuitenkin saamaan paikalleen huhtikuun aikana. Käytössä olevat asemat löytyvät kaupunkipyörien verkkosivuilta ja Reittioppaasta. Reittioppaassa asiakkaan tulee sallia paikannus, jolloin Reittiopas näyttää lähimmät pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän sekä reitin asemalle. Samat tiedot saa myös syöttämällä Reittioppaaseen osoitteensa. Reittiopas löytyy myös HSL-sovelluksesta.

Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa lähes 110. Vantaalla taas on käytössä 1 000 pyörää ja 121 asemaa.
Helsingin ja Espoon asiakaspalvelun yhteystiedot