Kaupunki kartoittanut mahdollisuuksia tarjota jäävuoroja Jokerien Mestis-peleille

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala sekä Jääkenttäsäätiö ovat yhdessä kartoittaneet Jokerien mahdollisuuksia pelata Helsingissä Mestistä kaudella 2023-2024. Lähtökohtana on se, että kaikkia helsinkiläisiä seuroja pitää kohdella yhdenvertaisesti ja tarjota mahdollisuus pelata ja harjoitella Helsingissä sarjatason edellyttämillä puitteilla.
Helsingin Jäähalli sijaitsee Töölössä, Nordenskiöldinkadulla. Kuva: Paavo Jantunen
Helsingin Jäähalli sijaitsee Töölössä, Nordenskiöldinkadulla. Kuva: Paavo Jantunen

- Jokerien paluu myös aikuisten sarjoihin olisi Helsingin liikunnan kannalta positiivinen asia, koska se tarjoaisi useammalle helsinkiläiselle juniorille reitin jatkaa jääkiekkoa tavoitteellisella tasolla myös aikuisten sarjoissa. Jokereilla on vahva juniorityö ja edelleen vahva kannattajapohja Helsingissä, toteaa kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki

Venäläisomisteisen Helsinki-hallin kaksi jääkenttää on poistunut kokonaan käytöstä Venäjän hyökättyä Ukrainaan, mikä on vaikeuttanut jääkenttävuorojen tilannetta Helsingissä entisestään. Helsingin jäähalli Nordenskiöldinkadulla on muista Helsingin jäähalleista ainoa riittävän suuri ja Mestiksen peleille toimiva areena.  
 
Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden ensisijainen tehtävä on edistää kaikkien kaupunkilaisten liikuntaa ja erityisesti Helsinki panostaa lasten ja nuorten liikuntaan. 

- Kaikki Jokereiden mahdolliseen paluuseen aikuisten tasolle tehtävät järjestelyt pitää olla sellaisia, että ne eivät kohtuuttomasti heikennä lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia Helsingin jäähalleissa, sanoo Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen

Jokerien pyyntö päästä pelaamaan Helsingin Jäähalliin tuli erittäin lyhyellä varoitusajalla. Tässä vaiheessa halli on pitkälti jo varattu ensi talveksi. Jääkenttäsäätiö on käynyt huolellisesti läpi varaustilannetta selvittääkseen, olisiko Mestiksen pelaaminen Helsingin Jäähallissa jo tulevalla kaudella mahdollista. 

- Jo tehtyjen ja sovittujen sitovien varausten ja Mestiksen yhteensovittaminen oli erittäin haastavaa. Valitettavasti se ei ollut näin myöhäisessä vaiheessa enää mahdollista. Helsingin Jäähallista ei löytynyt enää riittävästi tilaa otteluihin, pahoittelee Jääkenttäsäätiön toimitusjohtaja Tom Kivimäki

Mikäli Helsingin jäähallin tilanne sen jatkossa sallii, Helsingin kaupunki ja Jääkenttäsäätiö edellyttävät, että Jokerit sitoutuu pelaamaan koko Mestis-kauden Jäähallissa. Lisäksi Helsingin kaupunki ja Jääkenttäsäätiö edellyttävät Jokerien rahoituksen läpinäkyvää avaamista ennen kuin hallivuoroista voidaan sopia.