Kaupunginvaltuusto käsittelee Pohjoisbaanaa ja kaavamuutoksia

Kaupunginvaltuusto käsittelee Pohjoisbaanan yleissuunnitelmaa kokouksessaan keskiviikkona 15. helmikuuta. Pohjoisbaana on noin 9 kilometrin mittainen pyöräliikenteen runkoyhteys Käpylän asemalta Vantaan rajalle. Hanke on tarkoitus toteuttaa vaiheittain. Valtuuston käsiteltävänä on myös kaavamuutoksia ja aloitteita.
Kaupunginvaltuuston kokoukset lähetetään suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Ne voi katsoa myös myöhemmin tallenteena samalta kanavalta. Kuva: Pertti Nisonen
Kaupunginvaltuusto käsittelee 15.2. kokouksessaan Pohjoisbaanan yleissuunnitelmaa sekä asemakaavamuutoksia, jotka koskevat Malmin Pikitehtaankortteleiden ja Vuosaaren Villenkallion alueita. Kuva on valtuuston kokouksesta 7.9.2022 Kuva: Pertti Nisonen

Valtuustossa on esillä kaksi asemakaavamuutosta, jotka koskevat Malmin Pikitehtaankortteleiden ja Vuosaaren Villenkallion alueita.

Aloitteita on runsaasti. Niissä ehdotetaan muun muassa sääntöjen laatimista sähköpotkulautojen käytölle ja pysäköinnille, monikielisen seniorikeskuksen perustamista, luonnonkasvien lisäämistä puistoihin, päihdepalvelujen saatavuuden parantamista, lisää kasvis- ja vegaaniruokaa leikkipuistojen kesäruokailuun sekä merikylpylää ja hyvinvointikeidasta Hanasaareen.

Kello 18 alkavaa kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla tai paikan päällä kaupungintalolla (sisäänkäynti Sofiankatu 3). Kokouksen voi katsoa Helsinki-kanavalta myös tallenteena. Keskustelua käydään Twitterissä asiasanalla #helvaltuusto.

Kokouksessa tehdyistä päätöksistä kerrotaan kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa, joka julkaistaan kokouksen jälkeen Päätöstiedotteet-sivulla osoitteessa hel.fi/kaupunginvaltuusto.