Kalasatamaan tulee uusi kirjasto – syntyy yhdessä kaupunkilaisten kanssa 

Helsingin kaupungin kirjastopalvelut laajenevat, kun Kalasatamaan perustetaan 38. kirjasto. Paikaksi on vahvistunut kauppakeskus Redissä oleva tila, ja avajaisia on tarkoitus viettää loppusyksystä 2023. Uuden kirjaston konsepti muotoutuu käyttäjälähtöisesti, kaupunkilaisia kuunnellen.  
Poika kirjastossa ja Kalasatama.
Kuva: Maarit Hohteri / Janne Hirvonen

Kalasataman kirjaston myötä Helsingin kirjastoverkon toimipisteiden lukumäärä kasvaa nyt ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. Uusi kirjasto tukee hyvin Helsingin kaupunginkirjaston lukemisen edistämisen tavoitetta ja panostusta lapsiin ja nuoriin.  
 
”Kalasataman kirjasto vastaa nopeasti kasvavan kaupunginosan asukkaiden esittämään toiveeseen ja vahvistaa kaupungin lähipalveluita. Se on myös tärkeä panostus lapsiin ja nuoriin. Haluamme huolehtia siitä, että kaikilla on mahdollisuus päästä kulttuurin ja kirjojen pariin”, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki
 
Kirjaston modernit tilat ja monipuoliset palvelut tulevat palvelemaan kaikkia. 
 
Helsingin kaupunginkirjasto haluaa tuoda kaupunkilaisen äänen, tarpeet ja ideat osaksi uuden tilan suunnittelua. Kirjaston työntekijät jalkautuvat helmikuun aikana kauppakeskus Rediin, jossa järjestetään erilaisia pop-up-työpajoja.  
 
”Kaikille avoimissa työpajoissa Kalasataman asukkaat ja kauppakeskuksessa asioivat asiakkaat voivat käydä kertomassa ajatuksiaan ja ideoitaan siitä, mitä tulevan kirjastotilan pitäisi kaupunkilaisille tarjota”, kertoo kirjastonjohtaja Erna Marttila
 
Yhteissuunnitteluun voi osallistua myös Kerrokantasi-verkkopalvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 14.2. lähtien.  

Kalasataman kirjaston suunnitteluvaiheista viestitään jatkossa Kalasataman kirjaston Helmet-verkkosivulla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja Facebook-sivulla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), jotka julkaistaan helmikuun alussa.