Kaikki hyvä alkaa ideasta – kaupungin yritysneuvonta palvelee aloittavia yrittäjiä

Business Helsinki on yrittäjien ja yritysten palveluiden keskittymä, joka tarjoaa helsinkiläisille yrittäjille ja yrittäjiksi haluaville tukea yritystoiminnan aloittamiseen ja sen kehittämiseen. Yritysneuvonnan tavoitteena on, että Helsingissä voi kasvaa yrityksiä, innovaatioita ja ratkaisuja, jotka menestyvät.
Laura Wathén (vas.) ja Katri Ylinen perustivat Business Helsingin tuella Darravapaa-yhteisön. Wathén kehuu erityisesti yritysinfoa, josta sai tietoa, miten yritys ihan konkreettisesti perustetaan.  Kuva: Business Helsinki
Laura Wathén (vas.) ja Katri Ylinen perustivat Business Helsingin tuella Darravapaa-yhteisön. Wathén kehuu erityisesti yritysinfoa, josta sai tietoa, miten yritys ihan konkreettisesti perustetaan. Kuva: Business Helsinki

Keksinnöt, yritykset tai parempi huominen. Jokainen näistä vaatii syntyäkseen hyvän idean. Samalla ensimmäisen askeleen ottaminen kohti yrittäjyyttä voi olla haastavaa, kun ei välttämättä ole ihan varma, minne uusi suunta vie. Yrittäjäksi ryhtyminen voi kuitenkin olla helpompaa kuin äkkiseltään uskoisi.

Yritysneuvonta on maksutonta ja luottamuksellista

Business Helsinki tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa helsinkiläisille. Kaupungin yritysneuvojat pyrkivät tekemään yrittäjyyden ensimmäisen askeleen ottamisen helpoksi ja auttavat henkilökohtaisesti palvellen kaikkia yrittäjyydestä kiinnostuneita. Kaupungin yritysneuvojat auttavat löytämään tarvittavat palvelut, tahot, toimet ja resurssit. 

- 80 prosenttia yritysneuvontaa saaneista yrityksistä toimii yhä viiden vuoden jälkeen, kun ilman neuvontaa perustetuista yrityksistä toiminnassa on saman ajan jälkeen noin puolet. Tehtävämme on opettaa yrittäjämäistä ajattelua ja saada asiakkaamme ymmärtämään liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelmien merkitys, kertoo Business Helsingin yritysneuvonnan palvelupäällikkö Toivo Utso.

Vahvan yrittäjäkulttuurin tukeminen on kaupungille tärkeää, sillä yrittäjyys on elintärkeää kaupungin elinvoimalle. Yritysmyönteisyys on tärkeä osa Helsingin kaupungin strategiaa, jossa painotetaan Helsingin roolia ratkaisukeskeisenä mahdollistajana. Kaupungin elinkeinopoliittisena painopisteenä on myös, että helsinkiläinen yrittäjyys ja yritystoiminta voisivat kasvaa, uudistua ja monipuolistua. Tämän perustan luomisessa Helsingin yrityspalveluilla on merkittävä rooli.

Kaupungin yritysinfoista saa tärkeää perustietoa yrittäjyydestä ja starttirahan hakemisesta

Yrittäjyyttä harkitsevan kannattaa ensimmäisenä suunnata alkavalle yrittäjälle suunnattuun yritysinfoon. Infoja järjestetään säännöllisesti ja niissä saa tärkeää perustietoa sekä yrittäjyydestä että starttirahan hakemisesta. Infon jälkeen voi varata ajan henkilökohtaiseen yritysneuvontaan.

- Kävimme alkuun Yritysinfossa, ja saimme sieltä pitkähkön oppaan, jossa oli hyvin yksityiskohtaisesti, mitä kaikkea pitää tehdä. Sieltä saimme tiedon, miten yritys ihan konkreettisesti perustetaan, kertoo Laura Wathén, Darravapaa-yhteisön toinen perustaja ja toimitusjohtaja.

Wathén perusti yrityksen yhdessä Katri Ylisen kanssa Darravapaa-podcastia varten.

Business Helsinki on apuna yrittämisen eri vaiheissa

Henkilökohtaisessa yritysneuvonnassa aloittavat yrittäjät saavat tukea oman liiketoimintasuunnitelman ja -laskelmien laatimiseen. Suunnitelman laatimisessa voi hyödyntää myös Business Helsingin valmiita pohjia. Lisäksi yrityksen jo perustaneiden on mahdollista keskustella ja sparrailla yritysneuvojien kanssa liiketoimintansa kehittämisestä.

- Neuvonantajan tapaamisessa tärkeintä oli, että oli joku, jolle puhua. Joku, joka on puolueeton ja jolla on kokemusta liiketoiminnasta. Hänen kanssaan saattoi käydä läpi liikeideaa ja saada palautetta. Se askel auttoi meitä saamaan itseluottamusta kokeilla. Siitä lähtien olen ottanut vastuun itselleni. Vasta kun törmään ongelmaan, otan yhteyttä Business Helsinkiin, kertoo Bernhard Gerlich, itävaltalaisen kahvila ja ravintola Good Coffee Companyn perustaja.

Business Helsinki tarjoaa maksutonta yritysneuvontaa kaikille toimialoille usealla eri kielellä. Suomen ja ruotsin lisäksi neuvontaa tarjotaan muun muassa englanniksi, viroksi ja arabiaksi.

- Meille parasta oli apu yritysneuvojilta. He selittivät perusteellisesti, kuinka yritys perustetaan, kuinka aloitetaan liiketoiminta ja miten jatketaan sitä. Sain yritysneuvontaa myös arabiaksi, mikä helpotti asiointiani, kertoo Ahmed Al-Kayyat, yrittäjä ja Barber Mobilen perustaja.

Business Helsinki numeroina:

  • 30 vuotta maksutonta yritysneuvontaa
  • 30 000 perustettua yritystä 
  • 6000+ asiakasta vuodessa 
  • 180 tapahtumaa vuodessa 
  • yritysneuvontaa usealla eri kielellä 
  • 80 % yritysneuvontaa saaneista yrityksistä toimii vielä 5 vuoden jälkeen
Business Helsingin palvelupolku Kuva: Business Helsinki
Business Helsingin palvelupolku Kuva: Business Helsinki