Joulukausi avataan Helsingissä lauantaina

Helsingin joulunavauksen historia on täynnä lumoavaa tunnelmaa ja valon juhlaa, joka on kietoutunut kaupungin sydämeen jo vuosikymmenten ajan. Tapahtuma-alueet ovat avoinna lauantaina 18. marraskuuta klo 14 alkaen aina klo 19 asti.
Paraatissa näet lukuisia iloisia hahmoja, eläimiä sekä tanssiryhmiä: Paraatin kärjessä kulkee pormestari Vartiainen lasten tontturyhmän rinnalla, jonka lisäksi joulun odotetuin vieras Korvatunturilta saapuu paikalle joulumuorin kera. Kuva: Jussi Hellsten
Paraatissa näet lukuisia iloisia hahmoja, eläimiä sekä tanssiryhmiä: Paraatin kärjessä kulkee pormestari Vartiainen lasten tontturyhmän rinnalla, jonka lisäksi joulun odotetuin vieras Korvatunturilta saapuu paikalle joulumuorin kera. Kuva: Jussi Hellsten

Perinteisen jouluparaatin lisäksi tapahtuma tarjoaa kävijöille tänä vuonna entistä enemmän koettavaa. Voit nauttia Keskuskadun ja Narinkkatorin tapahtumapisteistä sekä jouluisesta tunnelmasta jo hyvissä ajoin ennen jouluvalojen sytyttämistä, kuin myös paraatin jälkeen.  

Keskuskatu muuntuu Hyvän Tahdon Kaduksi, jonka varrelta löydät mm. We4Youn, Helsinki Mission ja Pelastusarmeijan hyväntekeväisyyspisteet. Hyvän Tahdon Kadulla voit osallistua niin sukkapajaan kuin jouluaskarteluun, ostaa lasten tekemiä käsitöitä, ottaa jouluisia kuvia kuvausseinällä tai lahjoittaa Joulupataan. Jouluista tunnelmaa alueelle tuo myös lauluyhtye Escapellan esitykset sekä punaposkinen Joulumuori.

Lasten lelukeräysauto saapuu Narinkkatorille, jossa Ensetin auto aputonttuineen kerää lelulahjoituksia klo 14–19. Kaikki lahjoitetut lelut toimitetaan Hope RY:n kautta apua tarvitseville lapsiperheille. Narinkkatorille rakentuu myös jouluinen kuusimetsä sekä Helsingin Sataman eläinkaruselli tarjoaa maksuttomat kyydit perheen pienimmille. Iloista tunnelmaa tahdittaa Stadin Slangikuoron laulajat.

Ennen paraatin alkua löydät jouluista tunnelmaa myös Torikorttelin alueelta, jonka tunnelmalliset kahvilat ja ravintolat kutsuvat lämpimille juomille ja herkuttelemaan.  Escappella-kuoro esiintyy Torikortteleissa klo 14–16 ja paraatin jälkeen Keskuskadulla.

Paraatikulkue sytyttää Aleksin valot noin klo 16 alkaen

– Perinteikkäät Aleksin joulukadun avajaiset käynnistävät joulunodotuksen ja kutsuvat jokaista nauttimaan juhlakauteen virittäytyvästä ydinkeskustasta. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan jouluvalojen syttymistä ja iloista paraatia, johon minulla on ilo ja kunnia osallistua helsinkiläiskoululaisten tontturyhmän kanssa, sanoo pormestari Juhana Vartiainen.

Paraati lähtee Senaatintorin kupeesta noin kello 16 ja kulkee Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle, josta se jatkaa Pohjoisesplanadia pitkin Unioninkadulle ja sieltä päättyen takaisin Senaatintorille. Paraatin kokonaiskiertoaika on noin tunti.

Aleksanterinkadun jouluvalot syttyvät asteittain jouluparaatin lähtiessä liikkeelle

Helsingin joulunavauksen paraatissa näet lukuisia iloisia hahmoja, eläimiä sekä tanssiryhmiä: Paraatin kärjessä kulkee pormestari Vartiainen lasten tontturyhmän rinnalla, jonka lisäksi joulun odotetuin vieras Korvatunturilta saapuu paikalle joulumuorin kera. Tivoli Sariolan ja Sirkus Finlandian TsigaBoom! -ryhmä sekä sirkusvaunut hauskuuttavat yleisöä, samoin mukana ovat iloiset Linnanmäen Sirkuskoulun lukuisat hahmot, unohtamatta hassuttelevia sairaalaklovneja!

Iloiset koiraryhmät muodostavat jo perinteen paraatiin: Broholmerit, Bassetit, dalmatialaiset ja kultaiset noutajat saapuvat jälleen ihastuttamaan yleisöä lähes sadan hännänheiluttajan joukolla, ja toki mukana ovat tutut Sinebrychoffin panimohevoset vaunuineen! Tanssipiste Loisteen lumoavat tanssijat, Papagaigon sambaryhmä ja WeDrum as One – ryhmät tahdittavat paraatin menoa!  

Vintage-paloautojen lisäksi paraatiin on luvassa jotain ihan uutta. Helsingin Sataman täyssähköinen rekka kurvaa paikalle kuin myös Tokmannin joulunpunainen rekka ajaa kulkueessa ihastuttamassa perheen pienimpiä, tulevia rekkakuskeja!

Tapahtumaa on rakentamassa myös iso joukko vapaaehtoisia avustajia kuin myös ratsupoliiseja ja kymmenittäin järjestyksenvalvojia.