Jätkäsaaren suunnitellaan väliaikaista päiväkotia ja koulua

1–15-vuotiaiden lasten ja nuorten määrän odotetaan väestöennusteen mukaan kasvavan vuoteen 2036 mennessä. Lasten ja nuorten määrän kasvu keskittyy erityisesti Jätkäsaaren Melkinlaiturin alueelle.
Lasten määrän kasvaessa Jätkäsaareen saadaan väliaikaista koulu- ja päiväkotitilaa osoitteeseen Saukonpaadenranta 2. Kuva:  eQHaku
Lasten määrän kasvaessa Jätkäsaareen saadaan väliaikaista koulu- ja päiväkotitilaa osoitteeseen Saukonpaadenranta 2. Kuva: eQHaku

Helsingin eteläisessä suurpiirissä lapsia ja nuoria odotetaan olevan noin 500 enemmän verrattuna vuoden 2021 toteumaan. Tämän seurauksena Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala suunnittelee väliaikaisten lisätilojen tarjoamista esi- ja perusopetukselle, kunnes Melkinlaiturin uusi koulu ja päiväkoti valmistuvat arviolta kesällä 2027.

Tarvittavaksi lisätilaksi suunnitellaan vuokrattavan noin 1 600m2 osoitteessa Saukonpaadenranta 2. Tilat sijoittuvat kiinteistön toiseen ja kolmanteen kerrokseen, ja niiden omistaja on Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöt. Muutostyöt kiinteistössä valmistuvat heinäkuussa 2024, ja toiminta voidaan aloittaa elokuussa 2024.

Lisätilat on tarkoitettu noin 42 esikouluikäiselle lapselle ja noin 170 ala- ja yläkouluikäiselle oppilaalle. Kiinteistössä on myös kansipiha, joka toimii osittain esiopetuksen ja alkuopetuksen välituntipihana. Toiminta hyödyntää päivittäin lähellä sijaitsevia puistoalueita ja Jätkäsaaren pääkoulun tiloja.

Väliaikaiseen lisätilaan on suunniteltu oma keittiö ja ruokailutilat. Pyöräpaikkoja tulee kiinteistön yhteyteen Martin Wegeliuksen kujan varteen. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Tengbom Arkkitehdit.

Hankesuunnitelma hyväksyttiin Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston kokouksessa 25. tammikuuta. Rakennuslupahakemusta työstetään parhaillaan.