Järjestöjen avustushaku avautuu toukokuussa

Helsingissä toimivat yleishyödylliset yhdistykset, säätiöt ja osakeyhtiöt voivat hakea avustusta Helsingin kaupungilta. Avustushaku hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen avustuksiin ja asukasosallisuuden avustuksiin vuodelle 2025 aukeaa toukokuussa. Infotilaisuus järjestetään 18. huhtikuuta.
Järjestöt, yhdistykset ja säätiöt ovat Helsingille tärkeitä kumppaneita. Järjestöjen kautta helsinkiläiset osallistuvat ja ovat osallisina rakentamassa kaupunkia, jossa jokainen voi elää oman näköistään elämää ja toimivaa arkea. Kuva: Laura Oja
Järjestöt, yhdistykset ja säätiöt ovat Helsingille tärkeitä kumppaneita. Järjestöjen kautta helsinkiläiset osallistuvat ja ovat osallisina rakentamassa kaupunkia, jossa jokainen voi elää oman näköistään elämää ja toimivaa arkea. Kuva: Laura Oja

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen avustuksia myönnetään toimintaan, joka tukee voimassa olevan kaupunkistrategian ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen suunnitelman tavoitteiden toteutumista. Avustuksia voidaan myöntää myös toimintaan, joka kytkeytyy onnettomuuksien ehkäisyyn, pelastustoimintaan tai väestönsuojelun edistämiseen. Asukasosallisuuden avustuksia myönnetään puolestaan asukastilojen ylläpitämiseen ja niiden toiminnan koordinointiin sekä asukasosallisuutta parantavien rakenteiden ja menetelmien kehittämiseen.

Tule infotilaisuuteen kuulemaan avustushausta

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen avustuksien sekä asukasosallisuuden avustuksien avustushaku vuodelle 2025 on avoinna 2.5.-3.6.2024. Haku päättyy 3. kesäkuuta kello 16.  Avustuksia haetaan uudessa sähköisessä asiointipalvelussa, johon kirjaudutaan avustukset.hel.fi -sivustolta. 

Avustushausta järjestetään avustusinfo Teamsissa 18. huhtikuuta kello 17-18.30. Infotilaisuudessa esitellään avustuslajien kriteerit sekä asiointi uudessa sähköisessä asiointipalvelussa. Osallistujilla on mahdollisuus myös esittää kysymyksiä avustusvalmistelijoille. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. 
Liity infotilaisuuteen tästä linkistä (linkki vie ulkoiseen palveluun)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kaupunki kumppanina järjestöille

Järjestöt, yhdistykset ja säätiöt ovat Helsingille tärkeitä kumppaneita. Järjestöjen kautta helsinkiläiset osallistuvat ja ovat osallisina rakentamassa kaupunkia, jossa jokainen voi elää oman näköistään elämää ja toimivaa arkea.

Helsinki tukee järjestöjen toimintaedellytyksiä avustuksien lisäksi myös tarjoamalla tiloja kaupunkilaisten ja järjestöjen käyttöön. Kaupunkilaiset ja järjestöt voivat varata tiloja toimintaansa hiljattain uudistetun Varaamo-palvelun kautta.

Helsingissä toimii järjestöneuvottelukunta, joka kokoaa säännöllisesti luottamushenkilöitä ja järjestöjä yhteisen pöydän ääreen. Järjestöneuvottelukunta perustettiin 2023 ja sen toimintaa voit seurata verkkosivuilta.

Helsinki järjestää myös avoimia tilaisuuksia järjestöjen ja kaupungin sekä järjestöjen välisen yhteistyön vahvistamiseksi.

– Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi yhteistyöhön mukaan myös uusia kumppaneita, sillä Helsingissähän toimii yli 17 000 järjestöä! kertoo järjestöyhteistyön kehittämispäällikkö Veera Vilkama.

Kaupunginkanslian uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla järjestöyhteistyön ja avustustoiminnan ajankohtaisista asioista. Tilaa kaupunginkanslian uutiskirje järjestöille.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)