HKO:n muusikot konsertoivat marraskuussa kirjastoissa

Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteinen kamarimusiikkikiertue käynnistyy maanantaina 6. marraskuuta Munkkiniemen kirjastosta. Kiertueen aikana kuullaan konsertit 12 helsinkiläiskirjastossa.
Kamarimusiikkia esitetään maksutta marraskuussa 12 kirjastossa Helsingissä.  Kuva: Maarit Kytöharju
Kamarimusiikkia esitetään maksutta marraskuussa 12 kirjastossa Helsingissä. Kuva: Maarit Kytöharju

Konsertteja pääsee maksutta kuuntelemaan 6.– 29. marraskuuta arkisin kello 12 tai kello 18. Kirjastokiertueen konsertit ovat kestoltaan puolisen tuntia.  Kiertueen ohjelmistoon kuuluu kamarimusiikkia 1900-luvun alusta, Astor Piazzollan argentiinalaisia tangoja, säveliä fagotille ja elektroniikalle sekä musiikkia ja tarinankerrontaa yhdistävä konserttikokonaisuus.

Kaupunginorkesteri kirjastossasi -kiertue järjestetään neljättä kertaa. Ideana on tarjota helsinkiläisille tilaisuus kuunnella korkeatasoista kamarimusiikkia lähikirjastoissaan.

— Kirjastot ja kulttuuri kuuluvat kiinteästi yhteen. Olen todella iloinen, että kaupunginorkesterin muusikkojen kamarimusiikkikonsertteja kuullaan eri puolilla kaupunkia nyt jo neljäntenä vuonna peräkkäin, sanoo Helsingin kaupungin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen.