Helsinkiin valmistui uusi puurakenteinen luonnontiedelukio

Helsingin yliopiston Kumpulan kampukselle on valmistunut uusi puurakenteinen Helsingin luonnontiedelukio. Rakennustyöt käynnistyivät kesällä 2021, ja nyt valmistuneet uudet tilat ovat opiskelijoiden käytössä syyslukukaudella 2023. Uudisrakennuksessa ja yhteiskäyttöisissä tiloissa voidaan järjestää toimintaa noin 900 lukio-opiskelijalle.
Helsinkiin valmistui uusi puurakenteinen luonnontiedelukio – oppilaat saavat uudet tilat käyttöönsä syyslukukaudella 2023. Kuva: SRV
Helsinkiin valmistui uusi puurakenteinen luonnontiedelukio – oppilaat saavat uudet tilat käyttöönsä syyslukukaudella 2023. Kuva: SRV

Terveellinen ja muunneltava oppimisympäristö

Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on noin 5400 neliömetriä. Uusien tilojen tavoitteena on ollut luoda turvallinen, terveellinen ja joustava oppimisympäristö. Rakennusmateriaalina on käytetty paljon puuta, joka on ilmaston kannalta kestävä ja ekologinen vaihtoehto. Puuta on käytetty monipuolisesti myös rakennuksen sisustamisessa. Myös tilojen monikäyttöisyyteen on kiinnitetty huomiota – sisätiloissa ei ole kantavia väliseiniä ja sen vuoksi tilat ovat mahdollisimman muunneltavia.

Energiatehokkuuteen on panostettu hyödyntämällä paikallista uusiutuvaa energiaa. Katolle asennetut aurinkopaneelit tuottavat energiaa kiinteistön käyttöön, ja rakennuksen päälämmitysmuotona toimii maalämpö. Tiloissa on myös hyödynnetty teknisiä ratkaisuja, jotka lisäävät käytön miellyttävyyttä. Esimerkiksi rakennuksen sisäkattoon on kiinnitetty ilman hiilidioksidipitoisuutta mittaavia antureita.