Helsinki tarjoaa lapsille ja nuorille paljon tekemistä syyslomalla

Syyslomaviikon aikana Helsingissä on kymmeniä nuorille ja lapsiperheille suunnattuja tapahtumia. Kaupungin syyslomaohjelmasta suurin osa on maksutonta. Syysloman koko tarjonta on koottu yhteen Nuorten Helsinki -verkkosivulle, josta löytyvät kaikki kaupungin nuorille suunnatut palvelut. Syyslomaa vietetään Helsingissä 16.–22.10.
Koululaiset viettävät syyslomaa Helsingissä 16-22.10. Kaupungissa on paljon tekemistä lomalaisille. Kuva: Kristian Autio
Koululaiset viettävät syyslomaa Helsingissä 16-22.10. Kaupungissa on paljon tekemistä lomalaisille. Kuva: Kristian Autio

Syyslomaa voi viettää Helsingissä kymmenillä eri tavoilla. Tarjolla on erilaisia tapahtumia lapsille ja nuorille ympäri Helsinkiä. Tapahtumapaikkoina toimivat muun muassa eri alueiden nuorisotalot, tapahtumapaikat, liikuntapaikat, kirjastot sekä kulttuurikeskukset ja museot. 

Helsingin syysloma tarjoaa puuhaa lapsille ja perheille 

Syyslomaviikolla kirjastoissa askarrellaan ja pelataan yhdessä. Esimerkiksi Jakomäen kirjaston työpajoissa tehdään keppareita ja opetellaan glittermeikkauksen saloja. Oodin maksuttomissa pelipajoissa puolestaan pääsee uppoutumaan koodauksen ja Minecraftin maailmaan. Kirjastoissa vietetään myös valtakunnallista satupäivää keskiviikkona 18.10., jolloin on luvassa erilaisia tarinatuokioita etenkin perheen pienimmille.

Yhteistä tekemistä löytyy myös taiteen parista. Annantalolla rakennetaan syyslomaviikon varrella yhteisöllistä Byggaa stadii -näyttelyä. Valtakunnallisena satupäivänä 18.10. voi askarrella oman satukirjansa, katsella leffoja ja viihtyä Kekäläinen & Companyn tanssiteoksen parissa. 

Malmitalolla ja Vuotalolla esitetään syyslomaviikolla rakastettuja koko perheen elokuvia. Stoa ja Vuotalo tarjoavat myös eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnattuja kursseja, joilla tehdään omaa luonnonkosmetiikkaa, tutustutaan suunnittelijan ja arkkitehdin töihin ja luodaan taideteoksia luontoon. Syyslomaviikon musiikillinen huipennus on tämän hetken kiinnostavimpiin artistitulokkaisiin kuuluvan Madboialin esiintyminen Vuotalolla lauantaina 21.10. 

Töölön kisahallissa järjestetään jälleen perinteinen alakouluikäisten EasySport-liikuntatapahtuma kolmen päivän ajan maanantaista keskiviikkoon 16.–18.10. klo 11–14. Kisiksellä pääsee tuttuun tapaan kokeilemaan erilaisia lajeja kuten pallopelejä ja parkouria pelkällä Kisahallin sisäänpääsymaksulla (lapset 2 €/aikuiset 3,50 €/muut 2 €). Mukaan voi tulla koska tahansa itselle sopivana aikana ilman ennakkoilmoittautumista. 

Keskiviikkona 18. lokakuuta kello 15.00–20.00 Myllypuron Liikuntamyllyssä (Jauhokuja 3) järjestetään koko viikon suurin ja kaunein nuorten liikuntatapahtuma, johon on kaikilla alle 18-vuotiailla maksuton sisäänpääsy. Tapahtumaa tähdittää futistähti Paulus Arajuuri. Lisäksi Liikuntamyllyssä pääsee kokeilemaan muun muassa salibandyä, kamppailulajeja, kiipeilyä, street workoutia, toiminnallista treeniä ja paljon muuta.

Syyslomalla myös kaupungin uimahallit ovat avoinna normaalien aikataulujen mukaisesti.

Nuorille tarjolla keikkoja, kursseja ja yhdessäoloa 

Helsingin syyloma on myös täynnä musiikkia ja tanssia. 

K-pop, breakdance, hiphop, street dance, nykytanssi ja afrobeat tanssittavat Myllypuron Liikuntamyllyssä (Jauhokuja 3), jossa järjestetään maksuttomia tanssitunteja syyslomaviikon maanantaista keskiviikkoon 16-18.10. 

Keikkoja järjestetään syyslomalla ikärajattomina sekä nuorille että perheille. Esimerkiksi Tiivistämöllä on maanantaina DJ Academy aloittelijan kurssi ja masterclass ja keskiviikkona Open Mic. Torstaina järjestetään Indie222-tapahtuma, jossa esiintyvät Helmi Antila Quartet, Rebekka Holi, Sir Liselot ja Hopeasiivet. Perjantaina Melodic Meltdownissa esiintyvät Ani, Figaro ja Ilon. Nämäkin tapahtumat ovat ikärajattomia ja maksuttomia.

Syyslomaviikolla nuoret pääsevät viettämään aikaa yhdessä myös eri teemaisilla kursseilla. Tarjolla on pelinkehitysleiri, leffaviikko, shumicon, korupaja, sirkuskerho ja paljon muuta. 

Nuorisotalot järjestävät syyslomalla monipuolista tekemistä yhdessä nuorten kanssa. Nuorisotaloilla pelataan, katsellaan leffoja ja hengaillaan yhdessä tuttujen ja uusien kavereiden kanssa. Nuorilla itsellään on mahdollisuus vaikuttaa päivien ohjelmaan.  

Katso koko syysloman tarjonta: https://nuorten.hel.fi/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)