Helsinki oppii -teemaviikolla jaetaan osaamista ja pedagogisia ideoita – tapahtumaehdotuksia voi tehdä 15.9. saakka 

Helsinki oppii -teemaviikko, Helsinki Education Week, järjestetään tänä vuonna 30.10.−3.11. Tämän opetuksen ja kasvatuksen juhlaviikon tavoitteena on jakaa osaamista ja ideoita, oppia toisilta sekä verkostoitua. Ehdotuksia tapahtumien järjestämiseksi voi tehdä 15.9.2023 saakka. 

Kasvatus- ja koulutusalan toimijat voivat tehdä tapahtumaehdotuksia osaksi Helsinki oppii -teemaviikkoa. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi työpajoja, keskustelutilaisuuksia tai toimivien pedagogisten toteutusten esittelyä. Ne voivat olla suunnattu kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisille, oppijoille, huoltajille - kaikille oppimisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. 

Viikon teema on tänä vuonna Hyvinvoiva ja oppiva helsinkiläinen. Tapahtumat voivat liittyä esimerkiksi hyvinvointiin, sosio-emotionaalisiin taitoihin, kestävään tulevaisuuteen sekä erilaisiin ydintietoihin ja -taitoihin, kuten lukemiseen ja lukutaitoon tai matemaattiseen osaamiseen. Helsinki oppii -teemaviikon tuotantotiimi valitsee ehdotuksista lopulliset tapahtumat osaksi teemaviikon ohjelmaa. Tapahtumien tulee olla maksuttomia osallistujille, eikä niistä makseta korvausta järjestäjille.  

Miksi mukaan Helsinki oppii -teemaviikolle?  

Uudet ideat ja näkökulmat omaan työhön, verkostoituminen, kollegiaalisuus, mahtavat kokemukset oppilaille… Näin viikon antia kuvaavat aiempina vuosina mukana olleet opettajamme Marjo Malinen, Jesse Jarva, Anton Telih, Teemu Einola ja Topi Perälä. Katso lisää opettajien kokemuksista videoltamme(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki avautuu Youtubeen. Video on suomenkielinen, ja siinä on tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi).

Itäkeskuksen peruskoulun rehtori Jutta-Riina Karhunen kertoo kokemuksistaan edellisellä teemaviikollamme näin:

“Parasta oli jakaa johtamisajatuksia australialaisten kollegoiden kanssa. Suomalaisessa koulussa olemme pitkällä inkluusiossa, monipuolisessa arvioinnissa, erityisopetuksen prosesseissa sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettamisessa. Näistä on kiva kertoa ja vastailla kysymyksiin.” 

Tapahtumaehdotuksia tälle vuodelle on tullut jo useita kymmeniä, kertoo teemaviikon tuotantotiimin vastaava, pedagoginen asiantuntija Tommi Tiittala.

“Teemaviikolle jo mukaan valitut tapahtumat kattavat koko kasvatusalan kohderyhmien kirjon, sillä ne on suunnattu varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen. Tapahtumien aiheita on muuan muassa digitaaliset ympäristöt ja työkalut, ilmiöoppiminen, ulkoluokkaopetus metsässä sekä oppimisvaikeudet. Lisää tapahtumaehdotuksia mahtuu mukaan!”

Lisätietoja tapahtumaehdotuksen tekemisestä löytyy helsinkieducationweek.com-verkkosivulta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). 
 

Helsinki oppii -teemaviikko, Helsinki Education Week, järjestetään jo viidettä kertaa. Teemaviikko on oppimisen juhla, jonka tavoitteena on jakaa pedagogista osaamista ja ideoita, oppia toisilta ja verkostoitua. Viikko mahdollistaa yhteistyön myös kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden kanssa. Helsinki oppii -teemaviikon järjestävät yhteistyössä Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala sekä HundrED. (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)