Helsinki haluaa kehittää inklusiivista matkailua

Inklusiivisen matkailun päämääränä on, että matkailuelämykset olisivat yhdenvertaisesti kaikkien saavutettavissa iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, uskonnosta, kulttuurista ja erityistarpeista huolimatta. Matkailun inklusiivisuus on tärkeä kehityskohde myös Helsingin kaupungin matkailun ja tapahtumien toimintaohjelmassa.
Matkailun inklusiivisuuden kehittämiseksi Helsingin kaupunki järjestää yhteistyössä Visit Espoon kanssa Matkailu kuuluu kaikille -tilaisuuden 19. syyskuuta 2023.   Kuva: Maija Astikainen
Matkailun inklusiivisuuden kehittämiseksi Helsingin kaupunki järjestää yhteistyössä Visit Espoon kanssa Matkailu kuuluu kaikille -tilaisuuden 19. syyskuuta 2023. Kuva: Maija Astikainen

Helsingin kaupunki haluaa olla matkailu- ja tapahtuma-aloilla kansainvälisesti kestävyyden edelläkävijä ja ratkaisija. Helsingin tavoitteena on olla myös maailman kestävin matkakohde. Tämä tarkoittaa taloudellista ja ympäristön kestävyyttä sekä hiilineutraaliutta, mutta myös sosiaalista kestävyyttä kuten inklusiivisuuden edistämistä. Matkailun kestävyyden korostaminen voi jatkossa olla Helsingille merkittävä erottautumistekijä ja kilpailuetu.

Matkailu kuuluu kaikille -tilaisuus matkailuyrityksille ja tapahtumajärjestäjille 19.9.

Matkailun inklusiivisuuden kehittämiseksi Helsingin kaupunki järjestää yhteistyössä Visit Espoon kanssa Matkailu kuuluu kaikille -tilaisuuden kaupungintalon tapahtumatorilla tiistaina 19. syyskuuta 2023 kello 9.30–12.45.  Tilaisuudessa esitellään työkaluja sosiaalisen vastuullisuuden huomioimiseen erityisesti matkailuyrityksille ja tapahtumajärjestäjille. Lisäksi kokemusasiantuntijat kertovat omista kokemuksistaan ja jakavat vinkkejä. Tilaisuudessa saa myös katsauksen alan palvelutarjonnasta matkailuyritysten ja tapahtumajärjestäjien tarpeisiin.

– Haluamme olla maailman kestävin matkakohde. Ketään syrjimätön, kaikkia koskeva matkailu on tärkeä osa yhdenvertaisuuden ja osallisuuden edistämisessä ja tasa-arvoisen yhteiskunnan toteutumisessa. Samalla se edistää kestävän kehityksen tavoitteita. Inklusiivisuuden ja monimuotoisuuden kehittäminen koskettaa asiakkaan ostopolun kaikkia vaiheita. Kutsummekin kaikki alueen matkailuyritykset mukaan talkoisiin, summaa Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Matkailu kuuluu kaikille -tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Helsingin kaupungin matkailu ja kohdepalvelut -yksikkö sekä Kestävää nostetta matkailuyrityksiin – Etelä-Suomi -hankkeen Visit Espoon osahanke. Tilaisuutta voi seurata joko paikan päällä kaupungintalolla tai striiminä Helsinki-kanavalta.

Tilaisuuden ohjelma:

kello 9.30–10 aamukahvit

kello 10 alkaen

Terveiset Kestävää nostetta -hankkeen matkailu kuuluu kaikille -toimista, Karoliina Korpela, Enter Espoo / Visit Espoo 

Helsingin inklusiivisuuden nykytila-analyysi, Jukka Punamäki, Senior Advisor, Helsingin kaupunki.

Kolme työkalua matkailuyrityksen hyödynnettäväksi:

  • Inklusiivisen matkailun opas, Virpi Aittokoski, Manager, Business Finland
  • Näin viestit liikuntaesteettömistä palveluista toimintarajoitteisille, opas ravintola- ja majoitusalan yrityksille, Auli Sarvikivi
  • Tapahtumien sosiaalisen vastuullisuuden checklist, Anni Kostamovaara, markkinointisuunnittelija, Helsingin kaupunki.

Kokemusasiantuntijoiden puheenvuorot: 

  • Noora Koponen, Leijonaemot ry:n toiminnanjohtaja
  • Sanna Kalmari, esteettömän matkailun asiantuntija ja Palmuasema-blogin perustaja
  • Sami Virtanen, asiakkuuspäällikkö, Avaava
  • Annu Kemppainen, Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja.

Tauko

Palvelun tarjoajien pitchaukset matkailuyrityksille (matkailun inklusiivisuuden kehittämiseen liittyvät palvelut).

Tilaisuus päättyy kello 12.45.