Hyppää pääsisältöön

Helsinki Biennaali 2023 laajenee ensi kesänä Vallisaaresta eri puolille Helsinkiä

Helsinki Biennaali järjestetään toista kertaa 12.6.–17.9.2023. Se esittelee kaikkiaan noin 30 sekä tunnettua että nousevaa taiteilijaa ja taiteilijaryhmää niin Suomesta kuin maailmalta. Biennaalin kuratoi Joasia Krysa, joka on antanut biennaalille nimen Uusia suuntia voi syntyä. Se käsittelee aikamme suuria, ratkaisemattomilta vaikuttavia ongelmia, kuten ympäristötuhoa, poliittisia konflikteja ja teknologisen kehityksen seurannaisvaikutuksia.
Vallisaaren ranta
Kuva: Matti Pyykkö

Yli puolet teoksista on uusia, paikkasidonnaisia komissioita. Ensimmäisenä julkistettavat taiteilijat ovat:
Matti Aikio (Fl), Dineo Seshee Bopape (ZA), Danielle Brathwaite-Shirley (UK), Sasha Huber (CH/FI) & Petri Saarikko (FI), Keiken (UK), Sonya Lindfors (CM/FI), Lotta Petronella sekä Sami Tallberg & Lau Nau (Fl), Tuula Närhinen (Fl), Diana Policarpo (PT), Sepideh Rahaa (IR/Fl), Emilija Škarnulytė (LT), ja Adrián Villar Rojas (AR). 

Vuonna 2023 biennaali laajenee Vallisaaresta eri puolille Helsinkiä. Vallisaaren lisäksi teoksia voi kokea muun muassa HAM Helsingin taidemuseossa, Helsingin keskustakirjasto Oodissa, kaupungin kulttuurikeskuksissa ja verkossa. Lisää teosten sijainteja julkistetaan biennaalin lähestyessä.

Helsinki Biennaali on sitoutunut noudattamaan vastuullisuuden ja inklusiivisuuden periaatteita. Biennaali rakentaa parhaillaan uutta vastuullisuusohjelmaa kehittääkseen tapahtumatuotannon vaikutusten seurantaa ja arviointia. Biennaali on osa Helsingin kaupunkistrategiaa, jonka tavoitteena on hiilineutraali Helsinki vuoteen 2030 mennessä.

Vuoden 2021 Biennaalin vaikuttavuustutkimus

Kaikki taiteilijat, teokset sekä Helsinki Biennaalin ohjelma julkistetaan keväällä 2023.