Helsingin palkanmaksun vakauttaminen etenee suunnitelmien mukaan

Helsingin kaupungin palkanmaksun vakauttaminen etenee suunnitelmien mukaan. Uusien virheiden määrä on pystytty tammikuuta lukuun ottamatta pitämään paremmalla tasolla kuin ennen uuden palkkajärjestelmän käyttöönottoa.
Palkanmaksun viimeisimmän tilannekuvan mukaan palkkavirheiden korjausvelka laskee kaikissa virhetyypeissä.
Palkanmaksun viimeisimmän tilannekuvan mukaan palkkavirheiden korjausvelka laskee kaikissa virhetyypeissä.

Palkanmaksun viimeisimmän tilannekuvan mukaan palkkavirheiden korjausvelka laskee kaikissa virhetyypeissä. Suurin osa virheistä on osittain puuttuvia palkkoja, kuten erilaisia lisiä. Virheistä toiseksi eniten on muita virheitä (mm. lomapäiviin ja poissaoloihin liittyvät virheet) ja kolmanneksi eniten liikaa maksettuja palkkoja.

Jos Sarastia-järjestelmässä näkyvissä lomapäivissä on virheitä, ne korjataan maaliskuun loppuun mennessä. Palkanlaskennasta vastaava Talpa on saanut lisäapua lomapäivävirheiden korjaamiseen.

Esihenkilöille palkanmaksuun liittyvää neuvontaa

Kaupunki käynnistää uusia toimenpiteitä, joilla parannetaan palkkaan vaikuttavien tietojen laatua. Kaupunki myös tukee esihenkilöitään tarjoamalla neuvontaa erilaisten Sarastia-lomakkeiden täyttämiseen. Lomakkeiden täyttäminen tarpeellisin tiedoin on edellytys palkanmaksun sujumiseen. Neuvontapalvelu toimii ajanvarauksella. 

Vuoden 2022 verotusta koskevat tulorekisterikorjaukset etenevät. Suurella osalla henkilöstöstä tiedot ovat tulorekisterissä tällä hetkellä oikein. Helsingin kaupunki pyrkii korjaamaan mahdollisimman suuren osan työntekijöidensä tulorekisterivirheistä ennen kuin Verohallinto lähettää enemmistölle esitäytetyt veroilmoitukset (maalis-huhtikuussa) ja ennen esitäytetyn veroilmoituksen palautuspäivää toukokuussa. Tämänkin jälkeen korjauksia jatketaan ja valvonta-aterioita ja muita yksittäisiä korjauksia tehdään loppukevään ja kesän aikana.