Helsingin klassikot: Keskustasta löydät kaiken kesään

Helsingistä ei tarvitse lähteä merta edemmäs huvittelemaan. Kuinka monessa klassikkokohteessa aiot vierailla tänä kesänä?
Linnanmäen huvipuistossa viihtyy koko perheen voimin. Kuva: Helsinki Material Bank
Linnanmäen huvipuistossa viihtyy koko perheen voimin. Kuva: Helsinki Material Bank

Linnanmäen huvipuisto (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kuuluu monen suomalaisen jokakesäisiin kohteisiin. Tänä vuonna Linnunrata- ja Kammokuja- laitteissa voi jälleen koronavuosien jälkeen käyttää VR- ja 3D-laseja. Ensi vuoden uuden laitteen, Swingin, rakennustyöt ovat jo käynnistyneet, joten Kieputin on purettu sen alta pois. Pituus- ja ikäsoveltuvuusrajoja on päivitetty tälle kaudelle, joka jatkuu syksylle saakka iik!weekin ja Valokarnevaalien hengessä. Sateisempien päivien varalle samassa paikassa on myös merimaailma Sea Life (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Hellettä pakoon Hietsuun

Hietsun uimaranta eli viralliselta nimeltään Hietarannan uimaranta on jo saavuttanut lähes klassikon aseman Helsingin kesässä. Helsingin suosituin uimaranta on valvottu koko matkalta, ja sen uintialue on merkattu punakeltaisilla lipuilla ja poijuilla. Kesäkuun 10. päivä rannan kupeeseen aukeaa jälleen Laguunin toimipiste (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), joka tarjoaa muun muassa melontaa ja sup-lautailua. 

Toreilla tavataan

Mistä muualtakaan sitä kesäherkut hankkisi kuin ihanilta toreilta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)! Tunnelmaa, torikahveja ja maukasta vatsantäytettä voi hankkia muun muassa Kauppatorilta, Hietalahden torilta, Töölön torilta sekä Hakaniemen torilta. Muista varoa innokkaita lokkeja!

Kesällä viilentyminen onnistuu myös Helsingin keskustassa. Kuvassa uimareita Allas Sea Poolilla. Kuva: Eetu Ahanen
Kesällä viilentyminen onnistuu myös Helsingin keskustassa. Kuvassa uimareita Allas Sea Poolilla. Kuva: Eetu Ahanen

Altaassa presidentin nurkilla

Kauppatorin kainaloon perustettu Allas Sea Pool (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)maailmanpyörineen on jo löytänyt vannoutuneen yleisönsä. Altaiden ja saunojen lisäksi presidentinlinnan edustalla voi nauttia keikoista ja tapahtumista. Terassille voi tulla myös ilman uimareissua seuraamaan vilkasta lauttaliikennettä.

Piknikille puistoon

Kaivari eli Kaivopuisto pitänee Suomenlinnan kanssa piknik-paikkojen ykkössijaa. Puistoja löytyy kuitenkin keskustasta ja muualtakin kaupungista jokaiseen makuun. Valitse suosikkisi ja nappaa eväät kainaloon. Muistathan korjata myös roskasi pois!

Löylyttele meren äärellä

Meren äärellä pääsee saunomaan myös Hernesaaressa sijaitsevassa saunaravintola Löylyssä. Myös Löylyssä voi saunomisen ja uimisen lisäksi nauttia erilaisista tapahtumista. Saunomaan pääsee myös muun muassa Uudessa Saunassa Jätkäsaaressa sekä Kulttuurisaunassa Hakaniemessä – unohtamatta legendaarisia Hermannin ja Kotiharjun saunoja. Yleiset saunat (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) saavat kaupungissakin aikaan varman kesäfiiliksen.

+ Tänä kesänä: Helsinki Biennaali Vallisaaressa

Helsinki Biennaali (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) esittelee noin 30 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta. Tänä vuonna tapahtuma on koettavissa Vallisaaressa ja Helsingin taidemuseossa (HAM) 11.6.–17.9. 
Biennaalin taideteokset sijoittuvat Vallisaaressa merkityn reitin varrelle sekä ulkotilaan että historiallisiin rakennuksiin ja ruutikellareihin. Reitin pituus on noin kolme kilometriä, ja teokset on numeroitu reitin varrella sijaitseville opastaville kartoille. Itse tapahtuma on maksuton, mutta lauttamatka Vallisaareen on maksullinen.
 

Löylyttele meren äärellä tai korttelien keskellä. Yleisiä saunoja on tarjolla joka makuun. Kuva: Maija Astikainen
Löylyttele meren äärellä tai korttelien keskellä. Yleisiä saunoja on tarjolla joka makuun. Kuva: Maija Astikainen