Helsingin kantakaupungin ajankohtaisista suunnitelmista keskustellaan verkkotilaisuudessa 6. lokakuuta

Helsingin kantakaupungin ajankohtaisista suunnitelmista keskustellaan verkkotilaisuudessa 6. lokakuuta
Kuva: Suvilahti Event Hub, voittajaehdotus Contiki / Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy

Tilaisuudessa kaupungin asiantuntijat kertovat lyhyesti kantakaupungin tulevaisuuden suunnitelmista. Saat tietoa siitä, mitä kaupunki suunnittelee kantakaupungin alueella ja mitä uutta on rakenteilla. 

Verkkotilaisuuden ensimmäisen tunnin aikana käsittelemme ajankohtaisia ja puhuttavia kaavoitushankkeita – tilannekatsaus saadaan muun muassa Suvilahden tapahtumakorttelista, Teollisuuskadun akselin hankkeista, Jätkäsaaren ja Ruoholahden kaavoista, Eteläsataman suunnittelusta sekä Kampin vanhoista asemakaavoista, jotka päivitetään nykypäivään. Puistohankkeiden esittelyn jälkeen on varattu aikaa asukkaiden Kerro kantasi –palvelussa esittämiin ennakkokysymyksiin sekä tilaisuuden chat-kysymyksiin.

Illan jälkimmäisessä osuudessa kuullaan kattava paketti ajankohtaisista liikenne- ja katuhankkeista. Lisäksi esittelyssä on mm. keskustan raitiolinjat, pyöräliikenteen kehittämisohjelma ja sähköautojen latauspisteet. Esittelyssä on myös Helsingin uusi pysäköintipolitiikan luonnos, jota voi parhaillaan kommentoida Kerro kantasi –palvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Liikenteen keskusteluosuuden jälkeen kuullaan kulttuuriympäristöohjelmasta ja energiarenessanssista sekä kantakaupungin rakennushankkeista kuten Kasin katutöistä, Senaatintorin valaistuksen uusimisesta ja Laakson sairaalasta. Stadiluotsi kertoo myös samana keskiviikkona käynnistyvästä Omastadi-äänestyksestä, johon on varattu 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden ehdotusten toteuttamiseen. 

Illan aikana voit kommentoida ja esittää kysymyksiä esiteltävistä asioista chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Voit olla mukana koko illan tai valita ohjelmasta sinua kiinnostavat osat, illan tallenne on myös katsottavissa jälkikäteen tekstitettynä.


Illan ohjelma ja ohjeet osallistumiseen



Asukkaiden ennakkokysymykset Kerro kantasi -palvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutta kantakaupunkia –tilaisuus Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)