Uutta kantakaupunkia 17.3.2021

Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö / Anttinen Oiva Arkkitehdit

Tilaisuudessa kerrotaan, miten kantakaupunki muuttuu, kun uusia rakennuksia suunnitellaan ja katuja ja puistoja kunnostetaan.

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät pitävät tiiviin katsauksen ajankohtaisiin kaupunkiympäristön asioihin. Voit kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman moniin viesteihin illan aikana.

Liity mukaan klikkaamalla liittymislinkkiä. Voit liittyä jo 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkamista. Liity tästä linkistä 17.3. klo 16.45 alkaen. (linkki Teams live evnet -tilaisuuteen).

Illan ohjelma
(päivittyy, ajat ohjeellisia)

16.45 Liittymislinkki aukeaa

17.00 Tervetuloa, illan ohjelma ja ohjeet

17.10 Kaavoituksen ajankohtaiskatsaus, mm.

• Teollisuuskatu ja Satamaradankatu 6
  • Elielinaukio
  • Kansallismuseo
  • Kamppi terveyden ja hyvinvoinnin keskus
  • Suvilahden tapahtumakortteli
  • Töölöntori
  • Kasarmitorin liikerakennus
  • Kampin asemakaavojen ajantasaistaminen
  • Kottarainen kortteli
  • Merisataman saaret -kaavaehdotus
  • Hietalahdenranta
  • Alppilan pohjoisosa/Savonkadun ympäristö
  • Makasiinirannan kilpailu
  • Ahdinallas
  • Ryhmärakennuttamishaku

17.45 KESKUSTELU 20 min

TAUKO

18.10 Energiarenessanssi -toimintamalli

Laakson sairaala ja Rajasaarentien päiväkoti

18.20 Ajankohtaiskatsaus puistosuunnitteluun ja niiden kohentamiseen

• Johanneksen kentän tekojääradan huoltorakennus
  • Tove Janssonin puiston puistosuunnitelmaluonnos
  • Kaisaniemenpuiston, Varsapuistikon ja Kaisaniemenranta -katu, puisto- ja katusuunnitelmaluonnos
  • Töölönlahden ympäristön puistoalueet
  • Katu- ja puistopuiden kunnon seuranta
  • Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelma

18.40 Ajankohtaiskatsaus liikenteeseen ja katurakentamiseen, mm.

• Länsi-Helsingin ratikka
  • Kruunusillat
  • Kasin katutyöt
  • Kaisantunneli

19.00 KESKUSTELU 20 min

19.20 Miten seuraat kaupunkiympäristön asioita. Palaute illasta.

19.30 Ilta päättyy

Tilaisuutta ennen

Osallistu jo ennen tilaisuutta! Ennakkoon on mahdollisuus vaikuttaa tilaisuuden sisältöön esittämällä kysymyksiä ja aihetoiveita Kerrokantasi -palvelussa 8.3. asti. Palveluun kirjoitetut viestit otetaan huomioon illan esityksien valmistelussa ja illan keskusteluosuuksissa. Kerrokantasi -palveluun pääset tästä linkistä (linkki vie sivulle kerrokantasi.hel.fi > Uutta kantakaupunkia).

Tilaisuuden jälkeen

Jaamme tilaisuudesta tallenteen katsottavaksi tälle sivulle. Tallenne tekstitetään saavutettaviksi.

Tilaisuudesta voit antaa palautetta lomakkeella, joka avataan tälle sivulle tilaisuuden pitopäivänä. Palautelomakkeen voi täyttää myös tilaisuudessa illan lopuksi.

Ohje osallistujalle

Tilaisuus etenee ohjelman mukaan. Tilaisuudessa voit lähettää chatiin kysymyksiä illan aiheisiin liittyen. Tilaisuuden keskusteluosuuksissa käydään läpi sekä ennakkokysymyksiä että chattiin tulleita kysymyksiä aihepiireittäin. Osallistua voit halutessasi myös vain kuunnellen.

Tilaisuuden alussa annamme ohjeet kysymyksien kirjoittamiseen chattiin. Tilaisuudessa puhutaan suomea, mutta voit kirjoittaa kysymyksiä myös ruotsiksi tai englanniksi.

Osallistuminen on helpointa käyttämällä tietokonetta. Mobiililaitteella kuten älypuhelimella chatin käyttö on hankalampaa. Tilaisuuden aikana tehdään myös kevyitä verkkokyselyitä, joihin vastaamista helpottaa kuitenkin erillinen älypuhelin.

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse ladata laitteeseesi uusia sovelluksia, sillä tilaisuuteen osallistutaan verkkoselaimen välityksellä. Tarvitset myös vakaan verkkoyhteyden. Liity mukaan klikkaamalla liittymislinkkiä. Voit olla mukana koko illan tai osan iltaa.

Tarkemmat ohjeet tilaisuuteen osallistumiseen löydät Näin osallistut Teams-verkkotilaisuuteen -ohjesivulta.

23.02.2021 10:52