Harrastustoiminta jatkuu Helsingin peruskouluissa

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastukset 3.–9. luokkien oppilaille käynnistyvät 4. syyskuuta alkaen ja jatkuvat koko lukuvuoden kaikissa Helsingin peruskouluissa. Harrastusryhmät kokoontuvat koulupäivän jälkeen ennen klo 17 koulujen tiloissa tai lähiympäristössä.
Kuva: Maija Astikainen

Lasten ja nuorten suosituimmat toiveharrastukset näkyvät lukuvuoden 2023–2024 harrastamisen Suomen mallin harrastusvalikoimassa Helsingin peruskouluissa. Valittavana on yli 30 erilaista harrastamisen muotoa. Mieluisaa tekemistä koululaisten iltapäiviin voi löytyä muun muassa näiden harrastusten joukosta: parkour, koripallo, futsal, tanssi, kuntosali, kiipeily, cheerleading, uinti, sirkus, elokuva, teatteri, kuvataide, kielet, historia, yrittäjyys, ohjelmointi, pelisuunnittelu, esports, ruuanlaitto ja eläinharrastus. Harrastusryhmien tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät koulujen verkkosivuilta. Oman koulun harrastustarjonnan lisäksi oppilailla on mahdollisuus osallistua myös muilla kouluilla järjestettävään toimintaan.  

Harrastamisen Suomen mallin toiminnasta on tullut pysyvä toimintamuoto Helsingissä. Matalan kynnyksen harrastustoiminta on keskeinen osa lapsille ja nuorille suunnattuja kaupungin palveluja.  Harrastamisen Suomen mallin ansiosta uuden harrastuksen aloittaminen on helppoa ja kaikille mahdollista. 

Harrastuksista on tullut luontainen jatke koulupäivälle ja niillä on havaittu olevan positiivisia vaikutuksia myös koulunkäyntiin. ”Mukava yhdessä tekeminen vapaa-ajalla ja mahdollisuus kokeilla uusia asioita tukevat oppilaiden koulussa viihtymistä ja oppimista”, iloitsee Helsingin kaupungin perusopetuksen aluepäällikkö Kimmo Mustonen

”Jatkamme tiivistä yhteistyötä nuorisotyöntekijöiden ja koulujen oppilashuollon kanssa, jotta voimme löytää lisää lapsia ja nuoria harrastusten pariin”, kertoo aluepäällikkö Tiina Hörkkö Helsingin kaupungin nuorisopalvelusta. 

 
Lisätietoa Harrastamisen Suomen mallista:
Tiedot harrastusryhmistä ja ilmoittautumisohjeet koulujen kotisivuilla 
Harrastamisen Suomen malli Nuorten Helsinki-sivustolla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 
Harrastamisen Suomen malli kaupungin verkkosivuilla 
Tietoa Harrastamisen Suomen mallista OKM:n verkkosivuilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)