EU:n koronatodistuksen tulostuspiste Kalasatamassa suljetaan

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen tulostuspiste on auki viimeistä päivää 30.6.2023 klo 8–14. Myös jatkossa EU:n koronatodistuksen saa ladattua itse OmaKanta-palvelussa osoitteessa omakanta.fi.
Koronarokotus otettu.

EU:n koronatodistusta ei tarvitse enää esittää esimerkiksi julkisissa tiloissa Suomessa.

Jotkut maat saattavat edelleen rajoittaa maahan saapuvaa matkustajaliikennettä. Myös lentoyhtiöiden vaatimukset voivat vaihdella, ja ne on syytä tarkistaa etukäteen. Selvitäthän ennen matkalle lähtöä matkakohdemaasi rajoitukset ja määräykset.

Lataa EU:n koronatodistus kirjautumalla OmaKantaan pankkitunnuksillasi

Kirjaudu OmaKantaan osoitteessa omakanta.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Tiedot siirtyvät esimerkiksi koronarokotuksen jälkeen OmaKanta-palveluun viiveellä, tämä voi viedä joitain päiviä.

Toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään OmaKantaa puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa.

Alle 10-vuotiaan huoltaja näkee ja voi ladata EU:n koronatodistuksen OmaKannasta. Yli 10-vuotias saa itse ladattua todistuksen palvelussa. Yli 10-vuotiaan huoltaja ei näe eikä voi ladata lapsen/nuoren todistusta OmaKannasta.

Mikäli OmaKannan EU:n koronatodistuksessa on virheitä, voi olla yhteydessä terveysasemiin. Terveysasemien yhteystiedot ovat osoitteessa hel.fi/terveysasemat.