Epidemiat laajentuneet Suursuolla ja Malmilla

Suursuon sairaalan palliatiivisella osastolla 11 on tällä hetkellä yhdeksän koronaan sairastunutta henkilöä. Malmin sairaalan osastolla 12 on myös todettu uusia
 Vastaanottohuoneen ovi. Kuvituskuva.

Suursuon sairaalan palliatiivisella osastolla 11 on tällä hetkellä yhdeksän koronaan sairastunutta henkilöä. Kahdeksan heistä on potilaita ja yksi kuuluu henkilökuntaan. Osasto on jaettu epidemian takia kahteen osaan ja sen toinen pääty on suljettu toistaiseksi. Suursuon osasto 11:n koko henkilökunnalta sekä kaikilta potilailta otetaan koronatestit tämän viikon aikana.

Suursuon osaston 11 epidemia liittyy Malmin sairaalan osaston 12 epidemiaan. Ensimmäinen Suursuon tartunnoista todettiin potilaalla, joka oli siirretty Malmin sairaalasta. Siirto tapahtui ennen Malmin osaston koronatartuntojen toteamista. 

Myös Malmilla uusia tartuntoja

Malmin sairaalan osastolla 12 on myös todettu uusia tartuntoja. Marraskuun alusta alkaen kymmenellä potilaalla sekä viidellä henkilökunnan edustajalla on todettu korona. Ensimmäinen tartunnoista todettiin 2.11. Myös Malmilla jatketaan potilaiden ja henkilökunnan testaamista. Osasto on suljettu toistaiseksi.

Malmin ja Suursuon osastojen potilaisten omaisiin on oltu yhteydessä ja heille on kerrottu tilanteesta.

Läheisten vierailut eivät ole epidemiatilanteen takia mahdollisia lukuun ottamatta saattohoitopotilaita.

Kuva: Virpi Velin