Auroransillan kupeesta kaadetaan 17 puuta

Laakson yhteissairaalan allianssi rakentaa ajotunnelin Laakson ratsastuskentän ali Laakson sairaala-alueelle. Rakennustöiden takia joudutaan kaatamaan Auroransillan pohjoispuolelta 17 puuta aivan kävely- ja pyörätien varresta. Työ tehdään viikolla 8. Paikalla on liikenteenohjaajia huolehtimassa turvallisuudesta.
Auroransillan pohjoispuolelta joudutaan kaatamaan 17 puuta, sillä niiden kohdalle tulee työmaa-alue. Kuva: Laakson yhteissairaalan allianssi.
Auroransillan pohjoispuolelta joudutaan kaatamaan 17 puuta, sillä niiden kohdalle tulee työmaa-alue. Kuva: Laakson yhteissairaalan allianssi.

Puurungot otetaan talteen, ja niistä sahataan puutavaraa suomalaisille puuseppäyrityksille tai ne hyödynnetään muuten runkojen kunnosta riippuen. Kaadettavat puut ovat paikalle istutettuja jalo- ja lehtikuusia.

Rakennustöiden valmistumisen jälkeen alue maisemoidaan ja alueelle istutetaan uusia puita.

Myöhemmin keväällä pyörä- ja kävelyliikenne siirretään Auroransillan pohjoispuolella kiertoreitille noin neljän viikon ajaksi. Katkon aikana rakennetaan jalankulkijoille ja pyöräilijöille ylikulkusilta tunnelityömaan kohdalle. Kerromme asiasta keväällä lisää.

Laakson uusien sairaalarakennusten ja ajotunneleiden valmistumisen jälkeen Laaksonkenttä palaa jälleen ratsastajien käyttöön. Hanke valmistuu suunnitelman mukaan vuonna 2030.

Pahoittelemme häiriötä.

 

Puiden kaatopaikka kartalla. Kuva: Laakson yhteissairaalan allianssi
Puiden kaatopaikka kartalla. Kuva: Laakson yhteissairaalan allianssi

Laakson sairaala-alue uudistuu

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen. Rakennushanke on nimetty Laakson yhteissairaalaksi. Rakennustöiden valmistumisen jälkeen Laakson sairaala tarjoaa hoitoa psykiatrisiin ja fyysisiin eli somaattisiin sairauksiin. Sairaalaan tulee tilat HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Laakson nykyinen sairaala-alue ja sen kulkuyhteydet muuttuvat täysin. Alueelle tulee uusia sairaalarakennuksia, ja nykyisiä suojeltuja sairaalarakennuksia peruskorjataan.

Lähikaduilla liikenne ei lisäänny, sillä sairaala-alueen pääajoyhteys rakennetaan maan alle Auroran sairaalan liittymän kautta. Uuden päärakennuksen alle tulee 550-paikkainen kallioparkki ja huoltokerros.

Rakennushanke ajoittuu tämänhetkisen aikataulun mukaan vuosille 2022–2030. Hankkeen toteuttaa Laakson yhteissairaalan allianssi.