Apuvälineiden palautus helpottuu – uusi palautusautomaatti avataan Myllypuroon

Myllypuron terveysasemarakennuksen sisääntuloaulaan aukeaa uusi apuvälineiden palautusautomaatti maanantaina 5. helmikuuta. Automaattiin voi palauttaa peruspyörätuoleja ja sitä pienempiä apuvälineitä rollaattoreista tarttumapihteihin. Automaatille voi palauttaa apuvälineitä arkisin kello 7.50–19.50.
Mies työntää pyörätuolia. Kuva: Kaisa Sunimento
Mies työntää pyörätuolia. Kuva: Kaisa Sunimento

– Olemme saaneet kaupunkilaisilta toiveita helpottaa apuvälineiden palauttamista. Uusi automaatti sijaitsee Myllypurossa hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja aukioloajat ovat pitkät. Itse automaatti on pitkälti samankaltainen kuin esimerkiksi kaupoissa näkyvät pakettiautomaatit, kertoo johtava kuntoutussuunnittelija Eva Englund.

Automaatti on helppokäyttöinen, ja se ohjeistaa apuvälineen palauttamisessa.

– Palautusta varten asiakkaalla pitää olla mukana puhelin. Automaattiin syötetään oma puhelinnumero, ja automaatti lähettää puhelimeen palautuskoodin. Palautuksesta saa myös kuittauksen omaan puhelimeen, kertoo Englund.

Avajaispäivänä 5.2. Myllypurossa on mahdollisuus saada opastusta automaatin käytössä. Neuvontaa on saatavilla kello 10–13.

Nyt Myllypuroon tuleva automaatti on kaupungin ensimmäinen. Seuraava palautusautomaatti avataan Kallion perhekeskuksen tiloihin keväällä 2024.  

Apuvälineitä voi automaatin lisäksi palauttaa myös Konalaan tai apuvälinepalveluiden liikkuvaan yksikköön

Uuden palautusautomaatin lisäksi apuvälineitä voi palauttaa Konalan toimipisteelle maanantaisin ja tiistaisin kello 8–16, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–17 ja perjantaisin kello 10–14. Apuvälineitä voi palauttaa myös apuvälinepalvelun liikkuvaan yksikköön. Liikkuva yksikkö palvelee tiistaisin kello 9.30–11.30 Kontulan seniorikeskuksessa ja kello 13–15 Kustaankartanon seniorikeskuksessa. Apuvälineiden lainaus onnistuu vain Konalasta.

Lisätietoja apuvälinepalveluista löydät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta hel.fi/apuvalinepalvelut

Myllypuron terveysasema sijaitsee osoitteessa Jauhokuja 4, 00920 Helsinki.