150 tapahtumaa oppimisesta, hyvinvoinnista ja pedagogiikasta: Helsinki oppii -teemaviikko 30.10.−3.11. 

Huikea kattaus toinen toistaan kiinnostavampia ohjelmia on tarjolla ensi viikolla kaikille oppimisesta ja opetuksesta kiinnostuneille, kun Helsinki oppii -teemaviikko ja sen 150 tapahtumaa pyörähtävät käyntiin. Osa tapahtumista järjestetään verkkotapahtumana ja osa paikan päällä eri puolella Helsinkiä.

Helsinki oppii -teemaviikon monipuolinen ja runsas ohjelmatarjonta tarjoaa vinkkejä ja työkaluja opetus- ja kasvatustyöhön sekä mahdollisuuksia yhteiseen keskusteluun ja kehittämiseen. Kaikki viikon tapahtumat ovat maksuttomia, ja niitä järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Teemaviikko järjestetään nyt viidennen kerran. Tänä vuonna viikon keskeinen teema on hyvinvointi. Hyvinvointi ja terveys ovat edellytyksiä oppimiselle. Viikon tapahtumissa esitellään esimerkiksi oppijoiden hyvinvointia ja turvallisuutta edistäviä toimintatapoja, oppimisen tukea sekä tunnetaitojen harjoittelua. 

Vinkkejä käytännön työhön ja yhteistä keskustelua ja kehittämistä

Teemaviikko tarjoaa paljon hyviä käytännön vinkkejä ja työkaluja opetus- ja kasvatustyöhön varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Viikon aikana voi tutustua muun muassa erilaisiin opetuksen digitaalisiin työkaluihin ja myös tekoälypohjaisiin sovelluksiin. Luvassa on vinkkejä myös esimerkiksi yhteisopettajuuteen, ulkona oppimiseen, lukuinnon herättämiseen, ympäristökasvatustyöhön ja leikilliseen tiedekasvatukseen.  Viikon ohjelma tarjoaa näkökulmia myös johtamisen kehittämiseksi.

Ohjelmassa on monia mahdollisuuksia yhteiseen keskusteluun ja kehittämiseen, esimerkiksi kestävän tulevaisuuden rakentamisesta, inklusiivisen toimintakulttuurin johtamisesta sekä joustavista oppimisympäristöistä. Viikko mahdollistaa yhteistyön ja vuorovaikutuksen myös kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden kanssa.   

Viikon ohjelmassa on tapahtumia, jotka kiinnostavat varmasti myös huoltajia. Huoltajille suunnatuissa tilaisuuksissa aiheina ovat esimerkiksi toisen asteen opiskelijoiden hyvinvointi, kodin ja koulun yhteistyö, oppimisvaikeudet sekä eri kieli- ja kulttuuritaustaisten perheiden yhdessä toimiminen.   

Lue myös aiempi uutisemme, jossa muutamia poimintoja ohjelmatarjonnasta.

Ohjelma ja ilmoittautumiset: helsinkieducationweek.com  

Viikon runsas ja monipuolinen ohjelma löytyy kokonaisuudessaan verkkosivulta helsinkieducationweek.com(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), jossa myös ilmoittaudutaan tapahtumiin. Ilmoittautuminen edellyttää rekisteröitymistä sähköpostiosoitteella.

Tervetuloa inspiroitumaan ajankohtaisten teemojen ja mielenkiintoisten tapahtumien pariin!

Helsinki oppii -teemaviikon järjestävät yhteistyössä Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala sekä oppimisinnovaatioiden tunnistamiseen keskittyvä HundrED.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)