Hakalanniemen katselulava

Hakalanniemen suuri monitasoinen katselulava sijaitsee Viikin arboretumin koillispuolella Vanhankaupunginlahden lintuvesien äärellä.

Yhteystiedot

Hakalanniemi , 00560 Helsinki
suomi, ruotsi

Suuri monitasoinen lava soveltuu ryhmillekin

Vuonna 2023 valmistunut katselulava on kaikille avoin luonnontarkkailupaikka. Avaralle lavalle mahtuu yhtäaikaisesti noin 50 henkilöä. Lavalta näet lietteiden ja rantaniityn kahlaajia ja vesilintuja lähempää kuin viereisestä Hakalan lintutornista. Lavalta on myös hyvä näkymä Lopin saaren haikara- ja merimetsoyhdyskuntaan.

Bongaa jopa lentävä lahna

Voit kuulla lavan liepeillä keväisin keltasirkun ja nähdä uuttukyyhkyjä, jotka lentävät Viikin pelloilta pesäpaikoilleen Loppiin ja Lammassaareen. Syyskesällä kyyhkyt istuvat isoina parvina voimalinjalla.

Sääkset lekuttelevat Mölylän edustan matalikon yllä ja nostavat kynsissään korkeuksiin hopeanhohtoisia lahnoja. Lähimmät sääksen pesät ovat kaupungin itäpuolella noin peninkulman päässä. Voit nähdä lavalta myös metsäkauriita. Ne kulkevat usein lavan edustalta siirtyessään ruovikkokannaksen kautta Loppiin.

Saapuminen Hakalan katselulavalle

Lähimmät bussipysäkit ja pikaratikan pysäkki (Koetilantie -pysäkki, Viikintie 49) sijaitsevat Viikintien varrella. Kävele Keinumäen lintutornille Hakalantietä ja Hakalanniementietä pitkin. Voit saapua paikalle myös ulkoilureittiä pitkin Säynäslahdenpuron hulevesikosteikkojen (Viikintie 40) viereltä. Pysäköintitilaa on osoitteessa Koetilantie 1. Hakalanniemen katselulavalle on Viikintieltä noin 1,5 kilometrin kävelymatka.

Sijainti

Hakalanniemi , 00560 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sivun sisältöä on ollut laatimassa Eero Haapanen.